Secretele supei de toamna cu dovleac si mere

Secretele supei de toamna cu dovleac si mere

Ingrediente pentru 6 persoane: 600 g de dovleac, gata curatat, taiat cuburi 2 cepe rosii de marime medie tocate marunt 4 mere (de preferat din soiul Granny Smith) curatate de coaja si cotor si stropite imdiat cu putina zeama de portocala 2 cartofi medii, cuburi 30 g unt 30 ml ulei de floarea-soarelui 1,5 l stoc de legume (lichidul strecurat de la o supa bogata de legume radacinoase) 150 ml smantana dulce pentru gatit sare piper alb proaspat rasnit 50 g seminte de dovleac si bobite de rodie pentru un decor creativ FOTO: Mihnea Ratte Mod de preparare: 1.

acum 33 luni (8 Nov 2017)

Ingrediente pentru 6 persoane:

600 g de dovleac, gata curatat, taiat cuburi

2 cepe rosii de marime medie tocate marunt

4 mere (de preferat din soiul Granny Smith) curatate de coaja si cotor si stropite imdiat cu putina zeama de portocala

2 cartofi medii, cuburi

30 g unt

30 ml ulei de floarea-soarelui

1,5 l stoc de legume (lichidul strecurat de la o supa bogata de legume radacinoase)

150 ml smantana dulce pentru gatit

sare

piper alb proaspat rasnit

50 g seminte de dovleac si bobite de rodie pentru un decor creativ

FOTO: Mihnea Ratte

Mod de preparare:

1. Intr-o oala de supa sotezi ceapa tocata marunt in ulei de floarea-soarelui pana se inmoaie. Adaugi apoi in oala dovleacul, cartofii si merele taiate cubulete si amesteci sa prinda aroma de la ceapa. Lasi sa fiarba timp de 20 de minute amestecand din cand in cand. Adaugi restul de supa de legume (1.2 l), aduci din nou la punctul de fierbere si o lasi sa dea 2-3 clocote. Readuci apoi pe foc supa crema de dovleac cu mere, adaugi smantana lichida si o lasi pe foc pana la primul clocot. Pregateste bolurile de servire si decoreaza supa crema cu seminte de dovleac si boabe de piper roz (sau bobite de rodie).

"Supa-crema de dovleac cu mere este preferata de mine in serile de noiembrie cand am prieteni la masa. Mereu ma intreaba ce ingredient am folosit de iese atat de savuroasa. Tot secretul acestei supe creme consta in echilibrul de gust fantastic dat de combinatia dintre dovleac si mere. Cand gatesti de fapt orice supa crema e important sa o gusti in etape si sa-i potrivesti si la final gustul cu sare si piper", spune Claudia Romana Rista.

FOTO: Mihnea Ratte

Aradea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro