Secretele propolisului, antibioticul natural produs de albine. Ce bacterii distruge si cum trebuie sa-l consumam

Secretele propolisului, antibioticul natural produs de albine. Ce bacterii distruge si cum trebuie sa-l consumam

Propolisul este un amestec de substante vindecatoare, adunat de albine din mugurii si de pe scoarta plopilor, mestecenilor, castanilor, salciilor, frasinilor, aninilor si ale unor specii de pomi fructiferi. Reteta ne-o dezvaluie tot Florian Vizireanu: peste 100 grame de propolis se toarna 300 grame de alcool de cel putin 80 de grade.

acum 102 luni (24 Mar 2016)

"Ce a demonstrat stiinta cu metode moderne, apicultorii stiau de sute de ani. Cand gasesti intr-un stup un soricel invelit in propolis, care a stat asa luni de zile, poate chiar ani, fara sa se descompuna, realizezi ca propolisul este antibioticul si antisepticul perfect", spune Florian Vizireanu, un apicultor brailean cu zeci de ani de experienta in domeniul albinaritului.

Propolisul este un amestec de substante vindecatoare, adunat de albine din mugurii si de pe scoarta plopilor, mestecenilor, castanilor, salciilor, frasinilor, aninilor si ale unor specii de pomi fructiferi. Printr-o metoda numai de ele stiuta, albinele reusesc sa dozeze si sa combine substantele extrase din mugurii copacilor astfel incat sa realizeze o formidabila bariera de protectie pentru stup.

Propolisul se gaseste in stare solida si are o culoare de la maro deschis pana la brun cafeniu, cu nuante verzui.

"Are o multime de proprietati terapeutice si se poate consuma si in stare bruta, astfel: se mesteca o granula pana la marimea unui bob de mazare, maxim.Asta cu conditia sa fie propolis pur. Pe piata neagra exista asa zise batoane de propolis care de fapt au in compozitie mai multa ceara decat propolis propriu-zis. Asta nu se intampla, insa, daca se consuma propolis pur, care se deosebeste de cel cu amestec mare de ceara printr-o culoare mai mata, mai putin stralucitoare", ne-a explicat apicultorul Florian Vizireanu. Reteta ne-o dezvaluie tot Florian Vizireanu: peste 100 grame de propolis se toarna 300 grame de alcool de cel putin 80 de grade.

Terapia cu tinctura de propolis este eficienta daca se consuma, gradual, 3 picaturi in prima zi, apoi 6 picaturi, apoi 9 si tot asa pana la 30, apoi de la 30 inapoi, pana la 3.

Tincturile de propolis combat parazitii intestinali, durerile de stomac, ulcerul, mentinand totodata ireprosabila sanatatea sistemului cardio-vascular. In fine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro