Secretele nestiute ale patrunjelului. Ce fel ne afecteaza de fapt

Secretele nestiute ale patrunjelului. Ce fel ne afecteaza de fapt

Vechii greci credeau ca Hercule folosea patrunjelul ca sursa a puterii sale si, de aceea, ei obisnuiau sa incoroneze castigatorii diverselor concursuri cu ghirlande din patrunjel, ca forma de apreciere si cinstire pentru Hercule.

acum 63 luni (16 Oct 2014)

Patrunjelul, cu denumirea stiintifica Petroselinum crispum, face parte din familia Umbelliferae, din care mai fac parte pastarnacul, chimenul,mararul, telina si coriandrul.

Istoria patrunjelului prezinta evolutia sa in felul urmator: englezii au preluat patrunjelul din bucataria romana care, iar ei furasera aceasta planta de la greci.

Vechii greci credeau ca Hercule folosea patrunjelul ca sursa a puterii sale si, de aceea, ei obisnuiau sa incoroneze castigatorii diverselor concursuri cu ghirlande din patrunjel, ca forma de apreciere si cinstire pentru Hercule. O alta utilizare in antichitate pentru patrunjel era hranirea cailor soldatilor, despre care se credea ca vor alerga cu mai multa viteza si vor fi biruitori.

In prezent din punct de vedere medical, patrunjelul este indicat in cazul afectiunilor plamanilor, stomacului, vezicii urinare si ficatului. Tot in frunze se afla o mare si importanta cantitate de vitamina A si C. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro