Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune muraturi de casa: de ce se pun borcanele pe lame de cutit

Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune muraturi de casa: de ce se pun borcanele pe lame de cutit

Pentru zeama care se fierbe e nevoie de sare - 1-2 linguri la un litru de lichid, otet - 3-5 litri la 10-15 litri de lichid, piper - 20 de grame la un borcan de 10 litri, foi de dafin - 10-15 foi la un borcan de 10 litri, boabe de mustar - 2 linguri la un borcan de 10 litri, aspirina - o pastila per litru de apa, conservant - 10-20 de grame la litrul de apa. Muraturi in otet Pentru zeama folosita la un borcan de 10 litri de muraturi aveti nevoie de 3 litri de apa, 1,5 litri de otet de 9 grade, 450 de grame de zahar, 300 de grame de miere, 30 de boabe de piper, 6 foi de dafin, 30 de grame de boabe de mustar, 3 ramuri de cimbru uscat si 3 linguri de sare.

acum 93 luni (9 Sep 2015)

Principiile de baza Potrivit volumului citat, in general, orice fel de muratura "cere" telina cu frunze, usturoi, morcovi, arpagic si mere tari de toamna. In plus, e nevoie de tulpini de marar uscat (1-2 legaturi la un borcan de 10-15 litri), 3-4 legaturi de cimbru uscat la borcan, hrean, 3-5 radacini la borcan si crengute de visin verde, 3-4 la borcan. Pentru zeama care se fierbe e nevoie de sare - 1-2 linguri la un litru de lichid, otet - 3-5 litri la 10-15 litri de lichid, piper - 20 de grame la un borcan de 10 litri, foi de dafin - 10-15 foi la un borcan de 10 litri, boabe de mustar - 2 linguri la un borcan de 10 litri, aspirina - o pastila per litru de apa, conservant - 10-20 de grame la litrul de apa. Saramura cu otet La 1 litru de apa aveti nevoie de o lingura de sare, un pahar de otet, 10 boabe de piper, o foaie de dafin, 10 grame de conservant, 10 grame de boabe de mustar, legume si fructe. Se pune zeama la fiert - intra cam 4 litri de lichid la un borcan de 10 litri. Cand s-a umplut borcanul, se pune un capac de frunze de telina, cimbru uscat, hrean, marar, crengute de visin. Se infasoara borcanul in carpe, se acopera cu o farfurioara si se lasa asa peste noapte, apoi se leaga cu celofan spalat si inmuiat in apa fierbinte si se pastreaza in cel mai rece loc din casa. Muraturi in otet Pentru zeama folosita la un borcan de 10 litri de muraturi aveti nevoie de 3 litri de apa, 1,5 litri de otet de 9 grade, 450 de grame de zahar, 300 de grame de miere, 30 de boabe de piper, 6 foi de dafin, 30 de grame de boabe de mustar, 3 ramuri de cimbru uscat si 3 linguri de sare. Pentru compozitie aveti nevoie de 2 kilograme de ceapa rosie mica, 5 capatani de usturoi, o telina mijlocie, 5 morcovi potriviti, 3 legaturi de cimbru uscat, 3 radacini de hrean, o legatura de tulpini de marar uscat, 3 mere tari, 7 kilograme de gogosari sau 9 kilograme de castraveciori sau ce altceva doriti - prune, varza rosie, mere, conopida. Se spala legumele si se aseaza in borcan - la fiecare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro