Secretele lui Andrei Rosu, omul recordurilor: "Creierul iti spune sa te opresti cand ai epuizat doar 20% din resurse. Creierul e cel ce trebuie dresat"

Secretele lui Andrei Rosu, omul recordurilor:

Andrei Rosu este cel de-al doilea roman care, luna trecuta, a umit intreaga lume dupa ce a terminat pe locul trei "cursa vietii", de 566 de kilometri de la Cercul Polar, primul loc revenindu-i bistriteanului Tibi Useriu. "La 33 de ani, am decis sa-mi schimb stilul de viata" Brasoveanul nu a facut vreun sport de performanta, dar isi aminteste ca, in anii de scola, petrecea foaret mult timp la joaca, afara: "Nu am facut vreun sport, dar in scoala aveam doua ore de sport pe saptamani si nu imi aduc aminte sa fi avut vren coleg care sa sufere de obezitate. Practic, este vorba despre 38 de kilometri de inot, 1.800 de kilometri de pedalat pe bicicleta si 420 de kilometri de alergare.

acum 48 luni (11 Apr 2016)

Andrei Rosu este cel de-al doilea roman care, luna trecuta, a umit intreaga lume dupa ce a terminat pe locul trei "cursa vietii", de 566 de kilometri de la Cercul Polar, primul loc revenindu-i bistriteanului Tibi Useriu. Din cauza vantului, am resimtit si temperaturi de -60 de grade.

Sportivul brasovean, care implineste anul acesta 40 de ani, este casatorit si are doi copii, un baietel, Alexandru (7 ani) si o fetita, Ema (4 ani). Viata l-a purtat in Capitala alaturi de parinti, unde a absolvit Liceul "Jean Monnet" si, ulterior, Facultatea de Stiinte Economice, insa spune ca se intoarce cu drag cat de des poate in orasul natal. Imi place mult Brasovul si revin de cate ori pot. Cariera m-a facut sa raman in Bucuresti, chiar daca traiesc acum incel mai poluat oras", mai spune Andrei Rosu, caruia i s-a propus recent sa fie facut cetatean de onoare al Brasovului.

"La 33 de ani, am decis sa-mi schimb stilul de viata"

Brasoveanul nu a facut vreun sport de performanta, dar isi aminteste ca, in anii de scola, petrecea foaret mult timp la joaca, afara: "Nu am facut vreun sport, dar in scoala aveam doua ore de sport pe saptamani si nu imi aduc aminte sa fi avut vren coleg care sa sufere de obezitate. De sport m-am apucat la 33 ani de ani. Pana atunci, cum imi place sa spun, ma mutam de pe o canapea pe alta, de acasa la birou, si mai apoi in masina. La 33 de ani am decis sa schimb ceva in stilul de viata".

Asa, cu pasi mici a inceput o cariera la care nici el nu visa la inceput. A castigat competitia cu un timp de aproape 50 de ore. Practic, a innotat 11,4 kilometri, a mers cu bicicleta 540 de kilometri si a alergat alti 126,6 kilometri. Brasoveanul a intrat si in cartea Recordurilor in 2012 dupa care a alergat sapte maratoane si sapte ultramaratoane pe sapte continente. Andrei Rosu a alergat la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro