Secretele longevitatii locuitorilor din Okinawa. Regiunea din Japonia numita "tara nemuritorilor"

Secretele longevitatii locuitorilor din Okinawa. Regiunea din Japonia numita

Insulele de la capatul sudic al Japoniei au fost cunoscute de-a lungul istoriei pentru longevitatea oamenilor care traiesc aici, fiind o data numit "tara de nemuritori". Faptul ca oamenii in varsta se aseaza si se ridica de pe podea de cateva zeci de ori pe zi duce la dezvoltarea unei musculaturi puternice a picioarelor si la obtinerea echilibrului care ajuta la protectia impotriva cazaturilor periculoase.

acum 71 luni (30 Jun 2017)

Insulele de la capatul sudic al Japoniei au fost cunoscute de-a lungul istoriei pentru longevitatea oamenilor care traiesc aici, fiind o data numit "tara de nemuritori". Locuitorii insulei au o rata mai mica a incidentei unor boli precum cancerul, dementa si de bolile de inima decat americanii, iar femeile traiesc mai mult decat orice femeie de pe planeta. Ei mentin o retea sociala puternica numit "moai" - un cerc de prieteni care se sprijina reciproc pana la o varsta inaintata. Locuitorii insulei au, de asemenea, un puternica constiinta a scopului in viata, o adevarata forta motrice pe care japonezii o numesc "ikigai", scrie Dan Buettner in cartea "Blue Zones: Lessons For Living Longer From The People Who've Lived The Longest" (Zone albastre: lectii de longevitate de la oamenii care au trait cel mai mult"-nr).

In ciuda istoriei pline de greutati, locuitorii insulei Okinawa au adoptat un stil de viata care le permite sa traiasca o viata lunga, sanatoasa. Existenta lor "imbibata" cu un scop clar in viata le atribuie roluri, responsabilitati si sentimentul ca este nevoie de ei pana la implinirea vartstei de 100 de ani.

Dieta bazata pe plante Locuitorii mai batrani au mancat o dieta bazata pe plante cea mai mare parte din viata lor. Centenarii mananca carne de porc, dar aceasta este rezervata in mod traditional doar pentru ocazii ceremoniale rare si este servita in cantitati mici. Este o sursa de activitate fizica zilnica care solicita corpul cu o gama larga de miscari si ajuta la reducerea stresului. Gradina proprie este, de asemenea, o sursa aproape constanta de legume proaspete. Flavonoidele din tofu ajuta la protejarea inimii si la prevenirea cancerului de san.

Traditia "moai" Traditia de formarii unor retele sociale le furnizeaza locuitorilor o viata sociala sigura. Aceste "plase de siguranta" acorda sprijin financiar si emotional in vremuri grele si sa furnizeaza tuturor membrilor siguranta ca exista intotdeauna cine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro