Secretele Ioanei Maria Vlas. Cum a ajuns "mama FNI" sa se "amuze peste masura" de Vintu: "Sunt un taran autentic"

Secretele Ioanei Maria Vlas. Cum a ajuns

Solutia este asocierea producatorilor si postprocesarea produselor lor, contactarea marilor lanturi de magazine si saltul peste acesti samsari, si atunci, daca in piata o asociatie se duce si vinde ce produce in solarii cu multa truda nu se mai produce nici evaziune fiscala in asa hal si este pentru cumparator de 1000 de ori mai bine pentru ca pretul este unul mai apropiat de adevar. Am vazut o stire interesanta, statul a scos obligatiuni pe bursa, care, odata ca au randamentul lor daca le tii, mic, mare, nu stiu, ca nu am vazut la televizor cat este randamentul, dar ceea ce este interesant, este o piata pentru ele, ca le poti tranzactiona pe bursa, chiar daca nu sunt la maturitate, e un instrument financiar lichid, sper, asta va da volum de tranzactie si bursei si haide sa speram ca lucrurile se indreapta spre bine, vedeti ca eu care sunt taran si stau la firul ierbii fac dovada de un optimism feroce. Nu, pentru ca nu mi-as putea face un business plan pe mai multi ani de zile, pentru ca se schimba legislatia dupa cum bate vantul, pentru ca as avea probleme cu caratul produselor mele peste hotare, ca n-am inteles de ce nu se foloseste calea ferata care este mult mai ieftina dar am inteles si ca nu se foloseste pentru ca se fura tot de pe ea, si atunci sare in aer magaoaia si ajungem sa facem o catastrofa, autostrazi din parti si atunci costurile finale ale produselor pe care le-as face in Romania ar deveni prohibitive si mai bine ma duc in Maroc. Dar eu pot sa inteleg, pentru ca multa lume in Romania a fost multa vreme saraca si a vazut in filme, a citit in carti ca unii traiesc bine si cand au ajuns in postura de a profita de aceasta functie in care erau normal ca motanul a bagat mustatile in oala cu smantana si nu s-au gandit ca pana la urma vine stapana si le da peste bot, stapana fiind legea, si eu chiar nu ma mir pentru ca in toate tarile acestea emergente coruptia si abuzul de putere este cea mai cumplita boala, asa ca sa nu ne miram ca se intampla si se va mai intampla.

acum 107 luni (8 Jun 2015)

Daca n-ai fost niciodata la Nou Roman, satuc aflat la aproximativ 50 de kilometri de Sibiu, nici nu gasesti drumul foarte usor, odata ce ai parasit DN 1. Primul lucru pe care ti-l spune, inca de la telefon, e ca de povesti nu are timp sa stea decat seara. "Sunt taran autentic si am de lucru" explica Ioana Vlas, asa ca discutia are loc doar dupa 8 si jumatate seara, cand si-a terminat treburile in gospodarie. Viata de acum a Mariei Vlas nu seamana deloc cu cea a femeii care a invartit odinioara milioane de euro, dar si care s-a aflat in centrul scandalului uneia dintre cele mai mari escrocherii din Romania post comunista. "Aici dimineata de vreme la ora 5 sunt in gradina, sap, plivesc, trebuie sa-mi ud gradina, sa ma ocup de animalele cu pene, respectiv de gaini, am un cocos care este un Hitler, e mare cat un curcan si sare la mine si musca, trebuie tunsa iarba, sunt un milion de treburi de facut intr-o curte, dar vai ce bine e", povesteste Vlas.

Il citeste pe Vantu pe blog si lauda "curatenia" din politica Inainte sa se apuce de treaba, dimineata, Ioana Vlas citeste online ziarele, pentru a fi la curent cu ce se intampla in tara, insa recunoaste ca e extreme de dezamagita de ce afla. Ceea ce vedem noi acum in Romania s-a intamplat de exemplu in America acum 150 de ani, tot la fel, oameni care s-au imbogatit brusc, care nu au mai stiut limitele, care nu au stiut cum sa se stapaneasca, care au facut caz de bogatie, care au facut tot felul de afraceri murdare, unii au ajuns in puscarii, pe altii i-au impuscat, dar s-a intamplat si lucrurile se vor aseza", spune Ioana Vlas. Cum vede principalele personaje politice Ioana Vlas traieste astazi dintr-o pensie modesta iar politica de la Bucuresti o defineste scurt "circul de pe lume". "Noul presedinte, si daca ar avea toata intentiile bune din lume, cu aia de sunt prin jurul lui...Mie imi place ca vorbeste putin si rar, si sunt convinsa ca daca ar putea ar si urni niste treburi, in masura in care il lasa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro