Secretele impaierii animalelor, mestesugul prin care moartea capata viata, dezvaluite de un tanar din Ialomita

Secretele impaierii animalelor, mestesugul prin care moartea capata viata, dezvaluite de un tanar din Ialomita

Paul Plostinaru (21 de ani) este un tanar cu idealuri la fel ca toti ceilalti de-o seama lui si si-si doreste sa aiba o cariera de succes. Are o vorba dulce si molcoma, zambeste destul de des si are o gasca de amici alaturi de care isi petrece timpul liber atat acasa, la Slobozia, cat si in caminul studentesc din Bucuresti. Taxidermia este o arta complexa FOTO: arhiva personala In cei 10 ani de cand a deprins tainele taxidermiei, tanarul a reusit sa impaieze peste 100 de specii de pasari, in mare parte impuscate pe fondurile de vanatoare din judetul Ialomita. Paul Plostinaru isi doreste sa transforme aceasta arta intr-o profesie FOTO: arhiva personala Regim special de ingrijire Tanarul taxidermist din Slobozia sustine faptul ca regimul de pastrare al animalelor si al pasarilor impaiate este unul extrem de strict.

acum 66 luni (31 May 2015)

Paul Plostinaru (21 de ani) este un tanar cu idealuri la fel ca toti ceilalti de-o seama lui si si-si doreste sa aiba o cariera de succes. Peste putin timp va termina studiile Facultatii de Zootehnie si Piscicultura, din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. "Dupa ce voi termina scoala, cu siguranta vreau sa-mi caut ceva de munca in domeniu. Are o vorba dulce si molcoma, zambeste destul de des si are o gasca de amici alaturi de care isi petrece timpul liber atat acasa, la Slobozia, cat si in caminul studentesc din Bucuresti. De asemenea, este pasionat de vanatoare si pescuit. Mainile lui reusesc insa sa pacaleasca moartea si sa o transforme intr-o adevarata arta. O face de 10 ani si-si doreste sa exceleze in acest joc, care multora dintre noi le-ar da fiori pe sira spinarii. Cand termina de invatat pentru examene sau in pauzele dintre doua iesiri cu gasca prin oras, Paul este taxidermist. Toti taxidermistii din tara noastra, care pot fi numarati pe degete, fie s-au scolit in strainatate, fie au furat meserie de altii mai batrani. Am invatat de la tata, care este si el taxidermist si care, la randul lui, a invatat de la bunicul meu. Prima pasare pe care a impaiat-o a fost o stancuta, impuscata pe un fond de vanatoare din comuna ialomiteana Gheorghe Doja.

Taxidermia este o arta complexa FOTO: arhiva personala In cei 10 ani de cand a deprins tainele taxidermiei, tanarul a reusit sa impaieze peste 100 de specii de pasari, in mare parte impuscate pe fondurile de vanatoare din judetul Ialomita. Un mestesug complex Descrisa de Paul, taxidermia pare a fi o tehnica destul de complexa, menita celor cu sange rece. Este un amestec de precizie chirurgicala, presarata cu adrenalina, rabdare de fier si, evident, multa imaginatie pentru ca "operele" impaiate sa para cu adevarat vii, gata oricand sa zboare in inaltul cerului. Inaripatele pregatite pentru impaiere trebuie tinute mai intai la congelator, intr-o punga de plastic bine in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro