Secretele guvernului PNL: Cum ar arata guvernul liberal si care sunt interesele posibililor aliati

Secretele guvernului PNL: Cum ar arata guvernul liberal si care sunt interesele posibililor aliati

Daca e sa ne gandim ca USLul s-a rupt, in fapt, nu din cauza problemelor politice si ideologice ci din cauza problemelor administrative - ministri PNL aveau in coasta secretari de stat si sefi locali de deconcentrate PSD si viceversa iar in plan local au aparut de la o vreme sicane constante intre directorii PSD si cei ai PNL, intre primari, intre presedinti de consilii judetene - ne putem astepta ca multi dintre acei directori si sefi de agentii sa se regaseasca in viitorul guvern. Va fi nevoie de multa intelepciune din partea lui Catalin Predoiu si a echipei de conducere a PNL pentru a incerca sa limiteze pagubele potentiale ale acestei situatii de fapt si pentru a evita ca scandalurile care s-ar putea ivi sa afecteze imaginea viitorului guvern in care, cu adevarat, romanii care au votat pe 16 noiembrie pentru Klaus Iohannis isi pun mari sperante.

acum 110 luni (23 Feb 2015)

In practica, aproape fiecare partid politic romanesc pare sa existe pentru ca anumite grupuri de interese sa isi faca in liniste afacerile cu statul si abia in subsidiar pentru a guverna.

Excluderea lui Mircea Geoana si a lui Marian Vanghelie din PSD a fost gandita de Victor Ponta ca un semnal de forta si o amenintare directa pentru ceilalti potentiali disidenti care s-ar fi gandit sa ii ceara socoteala pentru esecul din alegeri. Printr-o noua stangacie politica, Ponta a creat premisele ideale pentru ca tradatorii din propriul partid sa isi gaseasca un loc in care sa poata negocia in forta tradarea, altul decat UNPRul in care Gabriel Oprea taie si spanzura dupa bunul sau plac.

Noul partid al lui Mircea Geoana (oricum se va numi el pana la urma) va fi defapt un club al unor "baieti destepti" care cauta sa isi conserve canale cat de mici pentru a-si asigura continuitatea afacerilor si trantelilor destabilizate intempestiv de esecul lui Ponta de la prezidentiale. Mircea Geoana insusi (care pare ca vrea sa isi construiasca imaginea unui prezidentiabil peren) este in cautare de tribuna pentru a-si recastiga imaginea de prezidentiabil, cu toate accentele sale grave, profunde uneori si filosofice. Dupa numele vehiculate prin presa pana acum, niciunul nu prea e in stare sa vorbeasca in public si nici la capitolul "business" nu trece de dimensiunea contractelor marunte cu vreo primarie de comuna. De 25 de ani sunt exact aceeasi oameni atat la Bucuresti cat si in teritoriu care au exact aceleasi interese "economice" si politice: ministerul Mediului, Culturii si accidental Sanatatea. Supranumit pe holurile Parlamentului "UMPR" (Unitatea Militara pentru Progresul Romaniei), partidul lui Gabriel Oprea se comporta ca un batalion in care orice negociere se poarta exclusiv cu Comandantul si care ramane "Semper fidelis patriae" dar in acelasi timp "Fidus ultra finem" asta traducandu-se cu "Intotdeauna la putere, din prima pana in ultima zi si apoi din nou de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro