Secretele frumusetii de la curtile regale: Printesa Diana nu pleca de acasa fara rimel

Secretele frumusetii de la curtile regale: Printesa Diana nu pleca de acasa fara rimel

In numele frumusetii, reginele au practicat de-a lungul timpului cele mai bizare ritualuri, care uneori presupuneau mentinerea unor cotlete de vitel pe ochi in timpul somnului, pentru intinerirea tenului, sau pudrarea acestuia cu produse pe baza de arsenic, de altfel, letale. Masca reginei se prepara din doua linguri de coniac, un sfert de cana cu lapte praf, un albus de ou si sucul de la o lamaie.

acum 99 luni (16 Dec 2015)

In numele frumusetii, reginele au practicat de-a lungul timpului cele mai bizare ritualuri, care uneori presupuneau mentinerea unor cotlete de vitel pe ochi in timpul somnului, pentru intinerirea tenului, sau pudrarea acestuia cu produse pe baza de arsenic, de altfel, letale. Reginele au avut insa si obiceiuri sanatoase, care au fost preluate de femeile de pretutindeni.

Maria Antoaneta

Regina Frantei a avut o masca de fata care a devenit foarte populara.

Masca reginei se prepara din doua linguri de coniac, un sfert de cana cu lapte praf, un albus de ou si sucul de la o lamaie. Acidul lactic dizolva sebumul, care tine la suprafata celulele moarte ale pielii, in timp ce acidul citric din sucul de lamaie le inlatura.

Regina Victoria

Specialistii in frumusete de la "Cosmetics Info" spuneau despre fostul monarh ca alunga mirosurile neplacute prin parfumarea manusilor cu ulei de trandafiri. Ca o ironie, pielea palida era atunci la moda, asa ca femeilor din inalta societate li s-a permis sa foloseasca pudra de fata. Aceasta avea insa in compozitia sa arsenic si nimeni nu stia ca o astfel de pudra era de fapt otravitoare.

Potrivit lui Gio, scriitoare pentru "Beautiful With Brains", cel mai popular produs de infrumusetare era ceruza, un carbonat natural de plumb, cu luciu diamantin, folosit mai ales la prepararea vopselelor. In 1952, aceasta a comandat propria ei nuanta de ruj pentru a se potrivi cu hainele pe care avea sa le poarte la ceremonia de incoronare. Hidratant si de un rosu deschis, rujul a fost numit de regina, "Balmoral", fiind inspirata de tara sa de origine, Scotia. De atunci si pana in prezent, Regina Elizabeth a II-a a fost vazuta la numeroase evenimente, in timp ce isi aplica rujul in public.

Grace Kelly, Printesa de Monaco

Actrita de profesie, Grace este considerata simbolul frumusetii feminine. P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro