Secretele Claudiei Millian, muza si iubirea lui Ion Minulescu. Poetul i-a dedicat poezia "Iubire, bibelou de portelan"

Secretele Claudiei Millian, muza si iubirea lui Ion Minulescu. Poetul i-a dedicat poezia

Iubire bibelou de portelan/ Obiect de pret cu smaltul nepatat / Ramai pe loc acolo unde esti / Sa nu te misti / si daca ne iubesti / O, daca ne iubesti cu adevarat / Asteapta-ne la fel inca un an / Un an macar / Atat / Un singur an / Iubire, bibelou de portelan." Si tot Claudiei, in momentele de neincredere si gelozie, urmare a deceptiilor din trecut, i-a dedicat versurile poeziei "Celei care minte" publicata in 1906.: "Eu stiu c-ai sa ma-nseli chiar maine / Dar fiindca azi mi te dai toata / Am sa te iert / E vechi pacatul / si nu esti prima vinovata!...Deci nu-ti cer vorbe-mperecheate de sarutari, / Nu-ti cer sa-mi spui / Nimic din tot ce-ai spus la altii / Ci tot ce n-ai spus nimanui."

acum 55 luni (29 Nov 2015)

Claudia Millian a fost sotia, muza si iubirea vietii poetului Ion Minulescu. Despre relatia si casnicia celor doi se spune ca a fost una dintre cele mai frumoase si mai trainice povesti de dragoste din literatura romana. Poetul Ion Minulescu si-a gasit aleasa inimii la varsta de 29 de ani. Inima i-a fost furata de profesoara de desen Claudia Millian, pictorita si poeta. Claudia Millian era absolventa de Belle Arte si de Arta Dramatica, insa s-a indreptat catre o cariera in literatura. Casatorie in plin razboi De la data intalnirii, cei doi au devenit nedespartiti si perechea lor a fost una dintre cele mai admirate in epoca. Casatoria a avut loc pe 11 aprilie 1914 si dupa ceremonie Ion Minulescu si Claudia Milian au fugit din calea razboiului la Iasi.

Iubire, bibelou de portelan Timp de 34 de ani cat i-a stat alaturi lui Minulescu, Claudia Millian Minulescu a fost nu doar sotia si partenera de viata a acestuia, ci si unica sa muza. Pentru Claudia a scris Ion Minulescu celebre versuri de amor din poezia "Romanta fara ecou", care aveau sa faca istorie . Iubire bibelou de portelan/ Obiect de pret cu smaltul nepatat / Ramai pe loc acolo unde esti / Sa nu te misti / si daca ne iubesti / O, daca ne iubesti cu adevarat / Asteapta-ne la fel inca un an / Un an macar / Atat / Un singur an / Iubire, bibelou de portelan." Si tot Claudiei, in momentele de neincredere si gelozie, urmare a deceptiilor din trecut, i-a dedicat versurile poeziei "Celei care minte" publicata in 1906.: "Eu stiu c-ai sa ma-nseli chiar maine / Dar fiindca azi mi te dai toata / Am sa te iert / E vechi pacatul / si nu esti prima vinovata!...Deci nu-ti cer vorbe-mperecheate de sarutari, / Nu-ti cer sa-mi spui / Nimic din tot ce-ai spus la altii / Ci tot ce n-ai spus nimanui." A fost rapus de un stop cardiac, la 63 de ani. In anii de dupa disparitia lui Minulescu, a scris si a pictat. Creatiile sale de dupa moartea poetului pe care l-a iubit reflecta dorul fata de partenerul care i-a stat alaturi 37 de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro