Secretele cetatilor medievale din Brasov. Ce nu trebuie sa rateze sub nicio forma turistii care le viziteaza

Secretele cetatilor medievale din Brasov. Ce nu trebuie sa rateze sub nicio forma turistii care le viziteaza

Legenda sangeroasa a fantanii de 147 de metri Cel mai mare mister de la Rasnov este tesut in jurul fantanii din cetate despre care legendele spun ca ar avea 147 de metri adancime, adica aproximativ cat un bloc cu 50 de etaje. FOTOSimona Suciu Fecioara de Fier, marea atractie a fortaretei In Sala Dietei este expusa de anul trecut si Fecioara de Fier, cel mai de temut instrument de tortura din perioada medievala. In Cetatea Rupea mai pot fi descoperite cele 100 de incaperi din piatra, dar si o fantana de 41 de metri adancime care dateaza de la 1613.

acum 37 luni (27 Sep 2017)

Cetatea Rasnov este cea mai vizitata fortificatie din Brasov cu peste 400.000 de turisti pe an. Pleaca de langa Casa de Cultura din Rasnov. O calatorie cu cremaliera costa 12 lei de persoana si 6 lei pentru copii.

Legenda sangeroasa a fantanii de 147 de metri

Cel mai mare mister de la Rasnov este tesut in jurul fantanii din cetate despre care legendele spun ca ar avea 147 de metri adancime, adica aproximativ cat un bloc cu 50 de etaje. Despre ea se mai spune ca ascunde o mare comoara, dar nimeni nu se incumeta sa coboare atat de adanc in subteran pentru a vedea daca comoara exista sau nu. Ca fantana exista nu exista niciun dubiu, dar este inca un mister cat de adanca este si daca ascunde sau nu comori.

Legenda locului spune ca fantana a fost construita de doi prizonieri turci care au lucrat la ea aproape 15 ani. Tot legenda spune ca dupa ce au ajuns la o adancime de 147 de metri prizonierii au fost eliberati. Datele istorice confirm faptul ca fantana a fost construita in 15 ani, intre 1625 si 1640, dar ca fantana are doar 75 de metri adancime. Legenda mai spune ca in fantana au fost ascunsi saci intregi de galbeni care si astazi ar mai fi acolo.

Cetatea Fagaras, o istorie de peste 600 de ani

Cetatea Fagaras este un castel impresionant, iar o vizita printre turnurile si zidurile acestui obiectiv ii va duce pe turisti inapoi in timp, in vremea maretelor baluri medievale, organizate de principii Transilvaniei. De asemenea, veti cunoaste in amanunt istoria Tarii Fagarasului, un teritoriu care a apartinut si voievozilor munteni. Are o istorie de peste 600 de ani, iar anul trecut, numarul vizitatorilor a depasit 100.000. Aici turistii pot scrie in cartea de oaspeti sau isi pot face o fotografie asezati pe zilturi. Soldatii poarta armuri si fac schimbul de garda in fiecare sambata si duminica la ora 11.00. Costumele sunt cat se poate de autentice si su... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro