Secretele celui mai seducator amant din toate timpurile

Secretele celui mai seducator amant din toate timpurile

Legendar cuceritor, care nu se sfia sa-si afirme rafinamentul si lipsa de prejudecati in materie de sexualitate, spirit risipitor iubitor de arta si lux, Casanova si-a petrecut viata ca un calator fara odihna, mutandu-se in a doua jumatate a vietii din Germania in Elvetia, in sudul Frantei, la Florenta si la Roma. - Imi pare foarte bine, le spusei, ca n-am pentru voi decat sentimente prietenesti, caci altminteri m-as simti tare prost sa fiu nevoit sa petrec o noapte cu voi fara a incerca sa va dau - si sa si primesc - dovezi de iubire. Ferindu-ma de orice repezeala si crutandu-i sfiala, o adusei, treptat, sa se dea batuta, incredintata ca cel mai intelept lucru e sa se faca mai departe ca doarme si sa ma lase sa-mi vad de drum. Cand am vazut-o pe Nanette in bratele mele, imbujorata de focul iubirii, si pe Marton langa noi, cu o lumanare in mana si parca invinuindu-ne din ochi de nerecunostinta fiindca nici nu-i vorbeam, in vreme ce, lasandu-se prima cucerita de dezmierdarile mele, ea o incurajase pe sora-sa sa faca la fel, mi-am inteles pe deplin fericirea.

acum 56 luni (5 Apr 2015)

Figura legendara a veacului al XVIII-lea, Giovanni Giacomo Casanova s-a nascut pe 2 aprilie 1725, la Venetia, din parinti actori, teatrul urmand sa devina una dintre pasiunile sale pana la moarte. In adolescenta si-a dorit la inceput sa devina preot si a studiat la Seminarul Sf. A revenit la Venetia, unde a a intrat in slujba Bisericii Romano-Catolice, dar n-a trecut mult si a pierdut si acest post in urma unui scandal. A urmat o viata aventuroasa, libertina, care l-a purtat in nenumarate tinuturi si l-a adus in preajma unor mari spirite ale epocii, printre care Voltaire si Jean-Jacques Rousseau. Si-a castigat existenta ca muzicant si spion si s-a alaturat francmasoneriei. A strabatut toata Europa, revenind mereu la Venetia, a practicat magia si alchimia si a studiat stiintele oculte. Ajuns la Paris, a devenit imediat faimos, numele pe care si l-a luat, "Jacques Casanova, caveler de Seingalt" folosindu-l mai tarziu pentru a-si semna memoriile. Povestea vietii mele", in traducerea lui Radu Albala, este o incursiune fascinanta nu atat in istoria un secol plin de farmec si in "culisele" unor orase in care s-a scris aceasta istorie, cat in universul cu totul aparte, in psihologia celui considerat cel mai mare seducator din toate timpurile. Paginile sale sunt si o fresca a unei epoci, contin indicii nenumarate despre felul cum functiona societatea, si nu din afara, ci din interior, in povesti vii si adevarate, in care pulsul lumii il iau oamenii obisnuiti. Si in acelasi timp sunt o disectie pe viu a felului cum functioneaza atractia, iubirea, senzualitatea, atractia sexuala. Nimic nu s-a schimbat si totusi nimic nu e la fel. Sunt pagini de o mare indrazneala, cu un erotism extrem de viu si lipsit de perdea, dar scrise cu o mana de scriitor.

Legendar cuceritor, care nu se sfia sa-si afirme rafinamentul si lipsa de prejudecati in materie de sexualitate, spirit risipitor iubitor de arta si lux, Casanova si-a petrecut viata ca un calator ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro