Secretele care fac animalele de companie sa se simta iubite. Sfaturile specialistilor

Secretele care fac animalele de companie sa se simta iubite. Sfaturile specialistilor

Dragostea fata de animalele de companie se poate transforma intr-un adevarat cosmar daca nu sunt respectate cateva principii de baza, sunt de parere medicii veterinari. Mergeti regulat cu animalul de companie la control In ceea ce priveste starea de sanatate a animalelor, specialistii precizeaza ca este extrem de important ca tonusul cainilor sau al pisicilor sa fie unul excelent, intrucat multe dintre bolile pe care acestea le pot contacta se pot transmite si la om.

acum 109 luni (13 May 2015)

Dragostea fata de animalele de companie se poate transforma intr-un adevarat cosmar daca nu sunt respectate cateva principii de baza, sunt de parere medicii veterinari. Iar pentru ca stapanilor sa le fie foarte usor sa convietuiasca alaturi de animalul favorit acestia trebuie sa fie foarte atenti cu sanatatea, alimentatia si alimentatia lor.

"Sanatatea, alimentatia si atentia sunt trei lucruri de baza pe care oricine le poate respecta. De asemenea, o alimentatie corespunzatoare reduce considerabil riscul aparitiei bolilor la animale, iar prin atentie dam dovada ca ne pasa intr-adevar de cainele sau pisica pe care le avem acasa" precizeaza medicul veterinar Adrian Mocioniu, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Ialomita.

Mergeti regulat cu animalul de companie la control

In ceea ce priveste starea de sanatate a animalelor, specialistii precizeaza ca este extrem de important ca tonusul cainilor sau al pisicilor sa fie unul excelent, intrucat multe dintre bolile pe care acestea le pot contacta se pot transmite si la om. Din primavara si pana in toamna, stapanii trebuie sa administreze animalelor de companie substante impotriva acestor paraziti. Cele mai eficiente sunt cele din categoria spot on, care se aplica pe ceafa animalului si al caror efect dureaza timp de o luna", adauga medicul Adrian Mocioniu.

Hrana uscata, alimentul ideal

Alimentatia corespunzatoare joaca de asemenea un rol esential in dezvoltarea armonioasa a relatiei dintre oameni si animalele de companie. In cazul cainilor, de exemplu, cel mai mare dusman sunt oasele, in special cele de pasare.

"A-i da de mancare unui caine oase de pasare este un adevarat pericol pentru sanatatea acelui animal. Cele mai bune alimente pe care stapanii le pot administra animalelor de companie sunt cele special create pentru ele. Mai mult industria, s-a specializat atat de mult incat astazi exista pe pi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro