Secretele bucatariei din Marginimea Sibiului: cum se prepara vutale, cocolosul cu branza si pastrama de oaie

Secretele bucatariei din Marginimea Sibiului: cum se prepara vutale, cocolosul cu branza si pastrama de oaie

"Se ia cu o cantitate de circa 200 de grame de mamaliga formandu-se un cocolos, in care se introduce branza de munte 80 de grame in mijloc.

acum 66 luni (25 Jul 2015)

Cum gatim vutale

Aveti nevoie de cartofi, faina de grau, pesmet, zahar si un pic de sare. "Cartofii se fierb in coaja si apoi se dau pe razatoare, se amesteca cu faina de grau si sare pentru a obtine un aluat care se taie in suluri subtiri care se fierb in apa. Cocolos ciobanesc cu branza

De la serbarile populare organizate in satele Marginimii Sibiului este nelipsit cocolosul ciobanesc cu branza, fel de mancare traditional al oierilor.

"Se ia cu o cantitate de circa 200 de grame de mamaliga formandu-se un cocolos, in care se introduce branza de munte 80 de grame in mijloc. Pentru 10 portii avem nevoie de 2 kilograme de mamaliga si 800 de grame de branza de burduf de oaie", explica Maria Danoiu. Pastrama de oaie

Ciobanii din satele din jurul Sibiului prepara si acum traditional pastrama de oaie, extrem de apreciata nu doar de localnici ci si de turistii care ajung in zona. Carnea macra de oaie se indeparteaza de pe oase, se curata toata grasimea si se pune apoi sare din belsug. Se aseaza randuri-randuri in putini "unde sta neclintita pana primavara, cand se scoate afara, se spala si se pune sa se usuce". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro