Secrete odioase de dupa gratii: guri cusute, crime, violuri. Patania unui tanar abuzat sexual cu o coada de matura

Secrete odioase de dupa gratii: guri cusute, crime, violuri. Patania unui tanar abuzat sexual cu o coada de matura

De la violuri sau crime, la scene de automutilare, demne de filmele horror, astfel de cazuri nu mai surprind pe angajatii unitatii care, de multe ori, sunt depasiti de situatie. Grozaviile descrise de procurori in rechizitoriu sunt socante: "La sugestia inculpatului Muraru Vlad, inculpatul Sali Ergut a luat coada din lemn de la o matura, pe care a introdus-o persoanei vatamate in anus, ajutat de inculpatul Muraru Vlad, care tinea partea vatamata de ambele maini, inculpatul Sali Ernut tinand partea vatamata de un sold.

acum 94 luni (20 Jul 2016)

Persoanele incarcerate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi au fost in ultimii ani protagonistii unor scene socante. De la violuri sau crime, la scene de automutilare, demne de filmele horror, astfel de cazuri nu mai surprind pe angajatii unitatii care, de multe ori, sunt depasiti de situatie. Multi dintre cei care au comis sau au fost partasi la astfel de fapte abominabile au luat parte la protestul generalizat, de saptamana aceasta din inchisoarea ieseana. Patru detinuti au fost implicati atunci, Constantin Starpu (32 de ani), Sergiu Boigeanu (34 de ani), Cristian Agapie (32 de ani) si Damian Ungureanu (39 de ani). Acestia se aflau intr-o celula din sectorul detinutilor incarcerati in regim de maxima siguranta, cel mai dur din inchisoarea ieseana. Agapie si Ungureanu i-ar fi injurat pe ceilalti doi, dar le-ar fi si solicitat niste bani cu titlu de "taxa de protectie". Multe semne de intrebare au aparut atunci cu privire la modul in care un detinut a facut rost de un cutit, dar si referitor la paza pe care personalul inchisorii trebuia sa o asigure.

Un detinut si-a cusut gura cu sarma

Un alt incident socant s-a inregistrat in martie 2014, atunci cand, pentru a protesta fata de conditiile de cazare, dar si impotriva faptului ca a fost trimis la izolare, un detinut si-a cusut gura cu sarma. Un astfel de caz a fost cel de la inceputul acestui an, cand un detinut a fost abuzat sexual de colegii de camera. a fost supus unor torturi greu de imaginat, fiind agresat sexual cu o coada de matura si cu un bidon de plastic. Cei patru agresori ai sai, Robert B., Sali Ergut (21 de ani), Petru Costin (19 ani), Vlad Muraru (19 ani) si Constantin Adam (19 ani), au fost trimisi, intre timp, in judecata. Grozaviile descrise de procurori in rechizitoriu sunt socante:

"La sugestia inculpatului Muraru Vlad, inculpatul Sali Ergut a luat coada din lemn de la o matura, pe care a introdus-o persoanei vatamate in anus, ajutat de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro