Secrete naturale din farmacia dacilor: urzica vindeca durerile de articulatii, iar mierea alunga durerile de dinti

Secrete naturale din farmacia dacilor: urzica vindeca durerile de articulatii, iar mierea alunga durerile de dinti

In vechea Dacie singura farmacie deschisa zi de zi era natura. Era suficient ca un strop de tinctura de propolis picurat pe o plaga infectata sa aline durerea si sa vindece. De asemenea, mierea era folosita ca analgezic impotriva durerilor de dinti sau de masele.

acum 82 luni (29 Mar 2015)

In vechea Dacie singura farmacie deschisa zi de zi era natura. Stramosii nostri foloseau ierburile aromate, precum si produsele apicole rezultate in urma ingrijirii stupilor de albine pentru a-si trata o sumedenie de afectiuni. O legenda spune ca imparatul Nero trimitea periodic armate in Dacia pentru a-i fi aduse ierburi aromatice, cu care sa-si trateze diferitele afectiuni de care suferea.

Secrete din farmacia Dacilor

Principala planta din farmacia naturala a dacilor era lumanarica. Si astazi fierturile din lumanarica, pe care le foloseau si vracii daci, ajuta la vindecarea raguselii sau tusei. De asemenea, dacii faceau turte din frunzele acestei plante care ajutau la vindecarea bolilor digestive.

Banala urzica era folosita de aceiasi strabuni daci pentru combaterea bolilor reumatismale. Mai mult fierturile din urzica erau folosite de daci pentru tonifierea organismului.

Infectiile invinse cu miere si propolis

Apicultori convinsi, dacii foloseau produsele apicole si pentru tratarea bolilor. Era suficient ca un strop de tinctura de propolis picurat pe o plaga infectata sa aline durerea si sa vindece.

De asemenea, mierea era folosita ca analgezic impotriva durerilor de dinti sau de masele. Multe dintre aceste leacuri naturale sunt folosite si astazi si se pot comercializa, sub diferite forme, de la farmaciile naturiste sau cele alopate.

Cititi si:

Minune dumnezeiasca intr-un sat din Baragan. O cruce din piatra de care se lipesc banii ii vrajeste pe credinciosi: "Ne scapa de toate greutatile! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro