Secrete ale celebrei Sanda Marin pentru mancaruri delicioase. Cum rumenea carnea si de ce nu punea sare pe ficat

Secrete ale celebrei Sanda Marin pentru mancaruri delicioase. Cum rumenea carnea si de ce nu punea sare pe ficat

Iata cateva dintre tainele pe care Sanda Marin le-a impartasit gospodinelor: 1.Orice mancare cu sos este mai gustoasa daca se tine o jumatate de ora la cuptor inainte de a fi servita. Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adauga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, in proportie de o lingurita la 5 l lichid sau la sosul din cratita, la 1 kg de carne.

acum 32 luni (27 May 2017)

Iata cateva dintre tainele pe care Sanda Marin le-a impartasit gospodinelor:

1.Orice mancare cu sos este mai gustoasa daca se tine o jumatate de ora la cuptor inainte de a fi servita. Pentru a nu se intari, ficatul nu trebuie sarat inainte de a fi fript. Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adauga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, in proportie de o lingurita la 5 l lichid sau la sosul din cratita, la 1 kg de carne. Inainte de a frige in untura, peste, carne sau zarzavat, acestea trebuie bine zvantate cu o carpa. Supele, sosurile, zarzavaturile capata un gust mai fin daca li se adauga putin unt dupa ce au fost luate de pe foc. Inainte de a fi batuta, frisca se tine doua ore la gheata. Se bate pe gheata pana se face spuma, dar nu mai mult, pentru a nu se face unt. Zaharul se pune numai la urma, cand este aproape batuta, in proportie de o lingura la 1/4 kg de frisca. Nucile intrebuintate la torturi sau prajituri capata un gust placut de alune cand sunt prajite putin in cuptor, inainte de a fi folosite.

Cine a fost Sanda Marin

Sanda Marin, pe numele real Cecilia Maria Simionescu, a fost o tanara provenita dintr-o familie de intelectuali ieseni.

Sanda Marin este numele care apare pe cele mai cunoscute carti de bucate din Romania. Multe au fost gospodinele care au crezut ca in spatele autoarei se ascunde o casnica fara scoala, pasionata de gatit. Pe numele Sandei Marin au circulat in vremea comunistilor legende potrivit carora autorul cartilor ar fi fost, de fapt, un barbat. Sanda Marin a fost de fapt Cecilia Maria Simionescu, nascuta in decembrie 1900 intr-o familie de intelectuali din Iasi.

Tatal ei a fost carturarul Ion Simionescu, un cunoscut naturalist si geograf, devenit profesor universitar la nici macar 30 de ani si mai apoi presedinte al Academiei Romane. Cecilia Maria Simionescu a avut parte de o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro