Secretar de stat din Ministerul Sanatatii, dus cu mandat la DNA. Lua mita ca sa dea contracte

Totodata, secretarul de stat l-a ajutat pe Vodislav Cristinel Spiridon sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de "seriozitatea" omului de afaceri si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro.

acum 102 luni (16 Nov 2015)

UPDATE: Secretarul de Stat a fost retinut, luni seara, de procurorii anticoruptie. Astfel, Tucmeanu Alin Iulian a fost retinut pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la dare de mita (doua infractiuni), potrivit unui comunicat al DNA.

Alaturi de secretar a mai fost retinut Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentantul unei societati comerciale pentru savarsirea a trei infractiuni de dare de mita.

Procurorii arata, in ordonanta de retinere, ca in perioada iulie - noiembrie 2015, Tucmeanu Alin Iulian, in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea lui Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA.

Totodata, secretarul de stat l-a ajutat pe Vodislav Cristinel Spiridon sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de "seriozitatea" omului de afaceri si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro