Sebastian Ghita va fi audiat in 19 mai, la Belgrad, in vederea extradarii

Sebastian Ghita va fi audiat in 19 mai, la Belgrad, in vederea extradarii

Decizia de amanare a fost luata din cauza lipsei de procedura, si anume pentru ca nu a fost restituita instantei dovada ca a fost indeplinita procedura de citare a lui Ghita in Serbia. In acest dosar, anchetatorii il acuza pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a carui firma a castigat un contract pentru extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic, din judetul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, in timp ce fostul deputat Sebastian Ghita, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestiia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzati de infractiunea de sprijinire a unui grup infractional organizat.

acum 63 luni (12 May 2017)

Decizia de amanare a fost luata din cauza lipsei de procedura, si anume pentru ca nu a fost restituita instantei dovada ca a fost indeplinita procedura de citare a lui Ghita in Serbia.

UPDATE Omul de afaceri Sebastian Ghita va fi audiat in 19 mai, la Belgrad, ca urmare a cererii de extradare formulata de autoritatile romane, anunta agentia Tanjug, citand un anunt facut vineri de Inalta Curte din Belgrad. Audierea lui Ghita, care va fi adus din inchisoarea districtuala din Belgrad, va fi facuta de un judecator de camera preliminara, in baza legii cu privire la asistenta juridica internationala in materie penala.

Judecatorii de la Tribunalul Prahova au aminat, vineri, pentru a doua oara, dosarul in care procurorii DNA Ploiesti au solicitat emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul privind fraude cu fonduri europene prin intermediul unui proiect derulat de firma Hidro Prahova, in care Ghita este urmarit penal pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.

Este a doua oara cand magistratii de la Tribunalul Prahova amana luarea unei decizii in acest dosar, la primul termen, din data de 26 aprilie, decizia de amanare fiind luata tot din cauza lipsei de procedura cu inculpatul.

In acest dosar, anchetatorii il acuza pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a carui firma a castigat un contract pentru extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic, din judetul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, in timp ce fostul deputat Sebastian Ghita, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestiia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzati de infractiunea de sprijinire a unui grup infractional organizat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro