Sebastian Ghita pierde la Inalta Curte de Casatie. Magistratii au mentinut mandatul de arestare preventiva a inculpatului fugar

UPDATE 14.34: Un membru al CNA și-a sesizat colegii cu privire la inregistrările video in care apare Sebastian Ghiță Unul dintre membri Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Dorina Rusu, a anunțat, marți, că a făcut autosesizări cu privire la inregistrările difuzate de postul de televiziune Romania TV, in care apare fostul deputat Sebastian Ghiță, căutat de autorități, după ce a incălcat măsura controlului judiciar. Inculpatul a lipsit de două ori de la poliţie şi de două ori de la instanţă, nu a venit nici astăzi in faţa completului de 5 judecători, deşi este reprezentat de avocaţi, care insă nu sunt in măsură să dea detalii despre el. Potrivit sesizării transmise de organul de poliție, care execută mandatul de arestare preventivă emis la data de 05 ianuarie 2017 de Inalta Curte de Casație și Justiție, inculpatul nu a fost depistat pană in acest moment", precizează DNA, intr-un comunicat de presă. Sebastian Ghiță era supravegheat atat in baza unui mandat operativ, cat și in baza mandatului de control judiciar, care insemna inregistrarea in baza informatică de date, iar o eventuală tentativă de ieșire din țară, spre exemplu, ar fi putut fi constată imediat de orice ofițer de frontieră prin accesarea Sistemului Informatic Integrat.

acum 43 luni (10 Jan 2017)

UPDATE 14.34: Un membru al CNA și-a sesizat colegii cu privire la inregistrările video in care apare Sebastian Ghiță

Unul dintre membri Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Dorina Rusu, a anunțat, marți, că a făcut autosesizări cu privire la inregistrările difuzate de postul de televiziune Romania TV, in care apare fostul deputat Sebastian Ghiță, căutat de autorități, după ce a incălcat măsura controlului judiciar.

Avocatul lui Sebastian Ghiță: Familia fostului deputat nu știe unde se află și nici nu l-a dat dispărut

Familia lui Sebastian Ghiță nu știe unde se află acesta, insă nici nu l-au dat dispărut, a declarat avocatul Bogdan Micu, marți, la Inalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat contestația impotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea preventivă in lipsă a acestuia.

13.24: Magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție au respins, marți, contestația avocaților lui Sebastian Ghiță, la decizia de emitere a unui mandat de arestare in lipsă. Inculpatul a lipsit de două ori de la poliţie şi de două ori de la instanţă, nu a venit nici astăzi in faţa completului de 5 judecători, deşi este reprezentat de avocaţi, care insă nu sunt in măsură să dea detalii despre el. Nu pot fi avute in vedere şi invocate vreo eventuală stare de boala sau dispariţia fizica a inculpatului, in condiţiile in care astfel de circumstanţe tragice ar fi putut fi aduse la cunoştinţa avocaţilor de către rude. Toate aceste aspecte şi faptul că acest inculpat s-a sustras de sub supraveghere au făcut instanţa de fond să prezume reaua credinţă a inculpatului. Este important ca imprejurarea că inculpatul nu mai poate fi contactat de cei care il supravegheau şi nu mai poate fi găsit in locurile şi la telefoanele indicate de el prezintă relevanţă in toate cauzele in care este cercetat sau judecat", a susţinut procurorul de şedinţă in sala de jud... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro