Sebastian Ghita "a uitat" acasa probele care sa sustina autodenuntul privind plagiatul lui Kovesi

Sebastian Ghita

Deputatul a mentionat ca nu se simte vizat de mesajele presedintelui si ca nu intelege de ce o chestiune juridica este tratata politic de Laura Codruta Kovesi, care nu este politician. De ce nu se autosesizeaza CNATDCU in cazul Kovesi Ministrul Educatiei a explicat la Digi24 ca Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare nu se poate autosesiza in cazul acuzatiilor ca sefa DNA ar fi plagiat in teza de doctorat deoarece in mandatul ministrului Adrian Curaj a fost scoasa aceasta competenta din regulamentul institutiei. CNECSDTI constata indeplinirea tuturor procedurilor legale in vigoare la data sustinerii tezei de doctorat si apreciaza ca titlul de doctor in Stiinte Juridice a fost obtinut de doamna Laura Codruta Kovesi in concordanta cu legislatia in vigoare in anul 2011", a aratat Consiliul National de Etica.

acum 72 luni (30 Sep 2016)

Autodenuntul lui Sebastian Ghita privind teza de doctorat a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi s-a transformat joi intr-un dosar penal "in rem" (cu privire la fapta). Asta dupa ce joi, procurorii de la Parchetul instantei supreme l-au audiat pe Sebastian Ghita ca martor. Am dat o declaratie si s-a desprins ideea ca mai trebuie aduse si alte probe", a declarat Sebastian Ghita pentru "Adevarul" dupa ce a iesit de la audieri. Ghita: Eram foarte bun prieten cu Codruta Kovesi

Totodata, el a aratat ca le-a indicat anchetatorilor persoanele care ar putea sa certifice aspectele prezentate de el in autodenuntul privind lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

"Sunt convins ca vor fi audiate si alte persoane care sa certifice cele spuse de mine. Am spus persoanele ce au fost vizate de cele spuse de mine si care au fost implicate in aceasta intamplare. Deputatul a mentionat ca nu se simte vizat de mesajele presedintelui si ca nu intelege de ce o chestiune juridica este tratata politic de Laura Codruta Kovesi, care nu este politician. Oricat de buna este relatia dintre domnul Iohannis si doamna Kovesi, totusi domnul Iohannis nu-i poate oferi dansei o situare deasupra legii", a declarat Ghita.

Intrebat daca a fost in relatii apropiate cu Laura Codruta Kovesi in perioada in care aceasta era procuror general al Romaniei si a fost facuta sesizarea privind un posibil plagiat al lucrarii acesteia de doctorat, Sebastian Ghita a afirmat: "Eram foarte bun prieten cu dansa, aveam o relatie foarte buna cu dansa la acel moment, si datorita pozitiei ei foarte importante, mi-am spus sa nu planeze aceste suspiciuni asupra dansei". Reamintim ca, marti seara, inainte de a intra in sediul Parchetului pentru a depune autodenuntul, Ghita a spus ca raportul final prin care Kovesi a scapat de suspiciunea de plagiat a fost "scris in Guvernul Romaniei". Procurorul isi va da seama daca Victor Ponta stia sau n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro