Sebastian Ghita a fost achitat in prima instanta, in dosarul privind finantarea ilegala a clubului Asesoft Ploiesti

"Solicitam sa dispuneti condamnarea fiecaruia din cei doi inculpati, Ghita Sebastian si Badescu Iulian, la pedeapsa inchisorii, orientarea catre maximum a pedepselor impuse de lege", a solicitat procurorul la ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Citeste si: Sebastian Ghita a luat zeci de milioane de euro de la SRI, MAE, Armata, AEP, Transelectrica, pentru softuri de vot si de criptare pentru servicii |

acum 74 luni (25 Sep 2017)

UPDATE 13.45: Sebastian Ghita a fost achitat, luni, de magistratii ICCJ. Liviu Dragnea i-a dat lui Sebastian Ghita 46 milioane de euro din Cadastru. DEZVALUIRE

Judecatorii ICCJ sunt asteptati sa se pronunte, luni, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, informeaza Mediafax.

"Solicitam sa dispuneti condamnarea fiecaruia din cei doi inculpati, Ghita Sebastian si Badescu Iulian, la pedeapsa inchisorii, orientarea catre maximum a pedepselor impuse de lege", a solicitat procurorul la ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Fostul deputat Sebastian Ghita este judecat in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Potrivit Codului Penal, infractiunea de spalare de bani se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. Astfel, procurorii au solicitat magistratilor de la Curtea Suprema sa dispuna, pentru Sebastian Ghita, pedeapsa de 10 ani de inchisoare. Totodata, acuzarea a mai cerut sa fie confiscata de la Ghita suma de 1.116.000 lei si ca cei doi sa plateasca prejudiciul de 1.500.000 lei. Procurorul a mai cerut ca lui Iulian Badescu sa ii fie confiscata suma de 900.000 lei.

Fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

"Nu am discutat niciodata cu Ghita de vanzarea/cumpararea casei din Ploiesti. In ceea ce ma priveste, aceste denunturi au fost facute la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, au fost inregistrate de catre domnul Negulescu.

"Toate declaratiile martorilor, in afara de cei cu identitate protejata, arata ca nu a existat nicio presiune sau interventie din partea lui Sebastian Ghita. Cer achitarea si cu privire la infractiunea de spalare de bani", a aratat aparatorul lui Ghita, in fata judecator... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro