"Seara spaniola" cu Razvan Suma si Josu Okinena

In perioada 7-12 februarie, celebrul violoncelist roman Razvan Suma si pianistul spaniol Josu Okiñena ofera publicului din Romania un concert inedit, intitulat "Seara spaniola" pe care cei doi artisti l-au adus si in fata iubitorilor de muzica din Argentina, Cuba si Spania. O raritate pe scenele din Romania, un concert exclusiv spaniol, o calatorie sonora in peisajele sonore pline de farmec ale tinuturilor iberice, printre ritmuri de castaniete, evantaie si volane colorate, recitalul ii va duce pe cei doi la Sala Magna Curia din Deva pe 7 februarie de la ora 18.00, la Sala Capitol din Timisoara pe 9 februarie de la ora 19.00 si la Casa Bastion din Sf.

acum 97 luni (31 Jan 2016)

In perioada 7-12 februarie, celebrul violoncelist roman Razvan Suma si pianistul spaniol Josu Okiñena ofera publicului din Romania un concert inedit, intitulat "Seara spaniola" pe care cei doi artisti l-au adus si in fata iubitorilor de muzica din Argentina, Cuba si Spania.

O raritate pe scenele din Romania, un concert exclusiv spaniol, o calatorie sonora in peisajele sonore pline de farmec ale tinuturilor iberice, printre ritmuri de castaniete, evantaie si volane colorate, recitalul ii va duce pe cei doi la Sala Magna Curia din Deva pe 7 februarie de la ora 18.00, la Sala Capitol din Timisoara pe 9 februarie de la ora 19.00 si la Casa Bastion din Sf.

Razvan Suma va interpreta alaturi de prietenul sau, charismaticul pianist spaniol Josu Okiñena, artist cu o cariera solistica bogata, piese ce poarta semnatura unor mari compozitori spanioli ai ultimelor doua secole: Gaspar Cassado, Joaquin Nin, Aita Donostia, Anton Larrauri, Manuel De Falla. Intregul repertoriu este bazat pe motive folclorice traditionale spaniole, iar compozitorii inclusi in program sunt repere ale muzicii iberice, dintre acestia Cassado fiind si unul dintre cei mai reprezentativi violoncelisti spanioli, iar Aita Donostia cel mai important compozitor de muzica sacra din Tara Bascilor.

Artistii

Razvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, cu un repertoriu cuprinzator, prezentat in numeroasele recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, canta frecvent cu pianistul spaniol Josu Okiñena, concertand in sali ca Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires sau Kursall din San Sebastian.

In anul 2000 a obtinut diploma de licenta a Academiei de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar in 2002 a inceput programul de perfectionare Artist Diploma la Longy School of Music (Cambridge, SUA la clasa profes... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro