Sea Hero Quest, jocul video care va ajuta la diagnosticarea dementei

Sea Hero Quest, jocul video care va ajuta la diagnosticarea dementei

Utilizatorii jocului Sea Hero Ques trebuie sa navigheze o barca printre ghetari, iar intelegerea modului in care oamenii navigheaza in medii 3D este importanta pentru ca indemanarea este adesea una din primele capacitati pe care le pierd oamenii care sufera de dementa, scrie Agerpres.

acum 77 luni (5 May 2016)

O echipa de cercetatori de la un institut de cercetare al bolii Alzheimer din Marea Britanie au creat un joc video in acest scop. Utilizatorii jocului Sea Hero Ques trebuie sa navigheze o barca printre ghetari, iar intelegerea modului in care oamenii navigheaza in medii 3D este importanta pentru ca indemanarea este adesea una din primele capacitati pe care le pierd oamenii care sufera de dementa, scrie Agerpres.

Concret, fiecare jucator va urmari misiunea unui marinar care retraieste memoriile tatalui sau, iar pe parcursul traseului, va fi nevoit sa se lupte cu o serie de creaturi marine.

Conform Agerpres, rutele pe care jucatorul le parcurge genereaza harti care arata cercetatorilor cum exploreaza utilizatorii mediile 3D. Scopul final este dezvoltarea unui nou set de teste de diagnostic prin care sa se poata detecta momentul cand utilizatorul incepe sa isi piarda indemanarea in navigarea spatiala. Citeste si:

+Orasul din Romania construit cu AJUTOARELE SOCIALE platite de STATUL BRITANIC. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro