Se reiau proiectele importante cu Serbia. Unul dintre ele ar fi legarea tarii noastre cu capitala Serbiei printr-o autostrada

Se reiau proiectele importante cu Serbia. Unul dintre ele ar fi legarea tarii noastre cu capitala Serbiei printr-o autostrada

Marti, la Novi Sad, au fost prezenti presedintii Consililor Judetene, care au vorbit despre proiectele comune cu ocazia sarbatoririi celor 20 de ani de parteneriat. La evenimentul de la Novi Sad a fost prezent si presedintele CJ Timis care a semnat pe actul de nastere al euroregiunii DKMT, Viorel Coifan, in urma cu 20 de ani, dar si Dan Ivan, fost presedinte al Consiliului Judetean Arad prezent si el la semnare.

acum 55 luni (22 Nov 2017)

Marti, la Novi Sad, au fost prezenti presedintii Consililor Judetene, care au vorbit despre proiectele comune cu ocazia sarbatoririi celor 20 de ani de parteneriat. De exemplu, presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra a readus in discutie proiectul autostrazii care ar urma sa lege orasul de pe Bega de capitala Serbiei.

"Am trecut la proiecte majore de infrastructura, proiecte cu regiunea Voivodina, de a comunica pe canalul Bega navigabil si reiau discutia, inca o data, de realizare a autostrazii Belgrad-Timisoara. Voi milita cu toate eforturile fata de autoritatile romane pentru reintroducerea acestui obiectiv strategic intre prioritatile nationale. La evenimentul de la Novi Sad a fost prezent si presedintele CJ Timis care a semnat pe actul de nastere al euroregiunii DKMT, Viorel Coifan, in urma cu 20 de ani, dar si Dan Ivan, fost presedinte al Consiliului Judetean Arad prezent si el la semnare.

FOTO: Claudia Untaru

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca a vorbit si el despre proiectele comune. "Este un moment de bilant al celor 20 de ani.

Organizatia DKMT a fost infiintata la Szeged, in data de 21 noiembrie 1997. Euroregiunea Dunare - Cris - Mures - Tisa (DKMT) are ca membri judetele Bacs-Kiskun, Bekes si Csongrad din Ungaria, judetele Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis din Romania si provincia autonoma Voivodina (Serbia).

Mai puteti citi: Peste 450.000 de euro pentru amenajarea ariilor protejate din euroregiune

Basarabia, prima Euroregiune Functionala a Romaniei! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro