Se raceste vremea. Prognoza meteo pana la sfarsitul lunii

Pana la sfarsitul primei saptamani se va resimti si o scadere accentuata a minimelor termice, de la o medie de 19 grade in prima noapte, pana la o medie de doar 12-13 grade, in 23 august. In Maramures, mediile temperaturilor maxime vor scadea de la 30 de grade Celsius, in prima parte a intervalului, pana la 22 de grade, in jurul datei de 20 august, apoi vor fi din nou in crestere pana la 28 de grade la inceputul saptamanii viitoare. In Muntenia, temperaturilor vor scadea treptat pana in data de 19 august cand vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa in jurul valorii de 22 de grade.

acum 54 luni (20 Aug 2015)

Meteorologii au anuntat ca vremea se va raci semnificativ in urmatoarele zile iar cantitatile de precipitatii vor fi considerabile la nivelul intregii tari. Astfel, media regionala a temperaturilor maxime va oscila intre 20 si 23 de grade Celsius, iar a minimelor intre 11 si 15 grade Celsius, conform ANM.

In Banat, vineri vremea se va raci semnificativ, astfel ca media temperaturilor maxime va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 23 de grade. Noptile vor deveni tot mai racoroase, iar la mijlocul perioadei de prognoza media regionala a temperaturilor minime se va situa in jurul valorii de 13 grade. Aversele vor fi mai frecvente pana in jurul datei de 25 august, iar in intervalul 17 - 20 august vor fi in general moderate cantitativ.

In Crisana, in urmatoarele cinci zile, vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data, deoarece media regionala a temperaturilor maxime se va apropia de 22 de grade. O crestere a valorilor termice se va resimti in intervalul 22 — 25 august, cand vor fi medii in jurul a 28 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ.

Pana la sfarsitul primei saptamani se va resimti si o scadere accentuata a minimelor termice, de la o medie de 19 grade in prima noapte, pana la o medie de doar 12-13 grade, in 23 august.

In Transilvania, in intervalul 17-20 august, vremea se va raci accentuat, iar valorile termice diurne vor cobori sub cele specifice perioadei, pana la o medie regionala de 20-21 de grade. In urmatoarele 5 zile regimul termic va fi din nou in crestere, spre medii de 26-27 de grade, apoi va ramane relativ constant.

Scaderea temperaturii aerului se va resimti si pe parcursul noptilor, iar cele mai reci nopti vor fi intre 22 si 24 august, cand media regionala a minimelor va fi de 10 grade. Vor fi averse pe arii extinse si local importante cantitativ in intervalul 17-22 august, dar si in jurul datei de 25 august.

In Maramures, mediile temperaturilor maxime vor scadea de la... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro