Se-ndreapta Adrian Ghenie spre un nou record?

Se-ndreapta Adrian Ghenie spre un nou record?

" are multe aspecte comerciale - o tendinta de impresionism, de Munch, de Bacon, de Darwin", a spus Brett Gorvy, presedintele departamentului de arta postbelica si contemporana din cadrul casei de licitatii Christie's, adaugand ca tabloul este doar unul dintre mai multe opere ale lui Ghenie detinute de un colectionar anonim.

acum 88 luni (13 Nov 2016)

"The Bridge" reprezinta silueta spectrala a unui barbat pe un pod, care aminteste de tabloul "Le Pont de l'Europe" al lui Gustave Caillebotte si de celebrul "The Scream" al lui Edvard Munch, spun cei de la The New York Times, citati de News.ro.

" are multe aspecte comerciale - o tendinta de impresionism, de Munch, de Bacon, de Darwin",

a spus Brett Gorvy, presedintele departamentului de arta postbelica si contemporana din cadrul casei de licitatii Christie's, adaugand ca tabloul este doar unul dintre mai multe opere ale lui Ghenie detinute de un colectionar anonim. Credit foto: christies.com

Luna trecuta, pictura "Nickelodeon", realizata de Adrian Ghenie in 2008 - reprezentand opt siluete estompate purtand paltoane ample - a fost lotul principal la o licitatie organizata de casa Christie's la Londra si s-a vandut cu 9 milioane de dolari. Acel pret a depasit de peste patru ori estimarile specialistilor si a fost mult mai mare in comparatie cu precedenta lucrare semnata de Ghenie care a ajuns intr-o colectie privata, contra unui pret de aproximativ 650.000 de dolari.

Cu doar cateva luni inainte, la o licitatie organizata de casa Sotheby's, tot la Londra, tabloul "Sunflowers in 1937", realizat de Adrian Ghenie in 2014 si care reprezinta o reinterpretare a capodoperei lui Vincent Van Gogh, in contextul aparitiei nazismului, s-a vandut cu 4,5 milioane de dolari, depasind de peste cinci ori estimarile specialistilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro