Se intoarce OUG 13? Iordache vrea ordonanta pe abuzul in serviciu: "Pragul poate ramane 200.000 de lei sau se poate mari la 400.000 de lei"

Se intoarce OUG 13? Iordache vrea ordonanta pe abuzul in serviciu:

"Pragul asta nu se stabileste pentru o persoana anume, dar tocmai Curtea, daca va uitati in considerente, ca acest prag trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu mai face dosare penale degeaba, pentru ca aici discutam daca exista o fapta penala sau nu exista fapta penala si prin marimea acestui prag stabilim foarte clar daca exista un dosar penal sau nu exista dosar penal.

acum 25 luni (8 Jun 2017)

"Se poate mentine pragul de 200.000 de lei sau se poate mari, chiar 400.000. Noi am plecat de la suma de 2 milioane, suma maxima, care este prevazuta in Codul penal si am zis 10% din acea suma maxima sa reprezinte un prag minim. Asteptam si noi proiectul care este la Ministerul Justitiei si in functie de ce prag sau ce consultari vor face si dumnealor..., dar clar este ca trebuie stabilit un prag", a declarat Florin Iordache, initiatorul OUG 13.

"Inca de anul trecut, in iunie 2016, decizia 405 chiar asta spune cu marimea prejudiciului si asa mai departe, acum se accentueaza si o sa se vada si in motivarea CCR ca se precizeaza foarte clar. Tocmai de aceea Curtea acum a spus ca este inacceptabila aceasta cerere pentru ca s-a stabilit acum un an, nu putem repeta de fiecare data, cand la Curte s-a stabilit o data", a mai spus el.

Intrebat cum vede stabilirea unui prag pentru abuzul in serviciu astfel incat sa nu mai existe suspiciuni ca sunt favorizate anumite persoane, precum liderul PSD Liviu Dragnea, Iordache a spus ca pragul trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu se mai face dosare penale degeaba.

"Pragul asta nu se stabileste pentru o persoana anume, dar tocmai Curtea, daca va uitati in considerente, ca acest prag trebuie sa fie suficient de mare pentru a nu mai face dosare penale degeaba, pentru ca aici discutam daca exista o fapta penala sau nu exista fapta penala si prin marimea acestui prag stabilim foarte clar daca exista un dosar penal sau nu exista dosar penal. "Uitati-va in Codul penal, acolo se precizeaza foarte clar prejudiciul de doua milioane de lei si noi atunci cand am stabilit pragul pornind de la articolul din Codul penal care stabileste acel prejudiciu de doua milioane am zis 10% din prejudiciul maxim pe care il stabileste Codul penal. Poate fi 200.000, poate fi 300.000, poate fi 150.000, repet, dar punctul nostru de vedere a fost atunci ca trebuie sa fie 10% din acel prejudiciu care e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro