Se deschide expozitia mondiala de fotojurnalism, "World Press Photo"

Expozitia mondiala de fotojurnalism, "World Press Photo" (WPP), vizitata de peste trei milioane de oameni in fiecare an, incepe, la Bucuresti, in 7 mai, informeaza un comunicat remis redactiei. In cadrul evenimentului, alaturi de cele peste 100 de fotografii selectate de catre juriul independent al competitiei, va fi expusa "Fotografia Anului 2014", semnata de fotograful danez Mads Nissen, marele castigator al competitiei.

acum 111 luni (20 Apr 2015)

Expozitia mondiala de fotojurnalism, "World Press Photo" (WPP), vizitata de peste trei milioane de oameni in fiecare an, incepe, la Bucuresti, in 7 mai, informeaza un comunicat remis redactiei.

Citeste si: Expozitie de pictura in memoria Holocaustului, deschisa in Bucuresti

Expozitia va fi deschisa pana in 29 mai 2015, in Piata Universitatii. De luni pana joi, vernisajul va putea fi vizitat intre orele 11.00 si 21.00, vineri, intre orele 11.00 si 22.00, iar, in weekend, intre orele 10.00 si 22.00.

In cadrul evenimentului, alaturi de cele peste 100 de fotografii selectate de catre juriul independent al competitiei, va fi expusa "Fotografia Anului 2014", semnata de fotograful danez Mads Nissen, marele castigator al competitiei.

Citeste si: Spectacole de lumini in Bucuresti, la prima editie a festivalului "Spotlight"

Evenimentul din acest an va include si proiectii de filme si sesiuni ShortsUp.

Aproape 5.700 de fotoreporteri si fotografi din 131 de tari au participat la editia 2014 a competitiei WPP, in care au fost expuse pentru publicul roman cele mai valoroase fotografii documentare din cele 97.912 imagini inscrise in concurs. Istoria umila

Fotografiile castigatoare au fost alese de un juriu international independent, stabilit in Amsterdam si format din 19 experti, al carui presedinte a fost Director of Photography si Assistant Managing Editor la "The New York Times", Michele McNally.

Competitia a debutat in anul 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro