Se da startul dezbaterilor publice pentru modificarea infractiunii de abuz in serviciu

Se da startul dezbaterilor publice pentru modificarea infractiunii de abuz in serviciu

Decizia CCR a impus un prag La inceputul lunii iunie, Curtea Constitutionala (CCR) a obligat legiuitorul sa impuna un prag valoric in ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu, sustinand nu este suficient sa se constate ca faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci aceasta atingere trebuie sa prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care sa justifice sanctiunea penala. Astfel, au fost clasate infractiunile de prezentare cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului, sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si fals intelectual.

acum 35 luni (28 Jun 2017)

Nu excludem nimic din start, nu stabilim nimic din start", a explicat ministrul planul "de bataie". "Oportunitatea tine de Legislativ"

La randul ei, presedintele Curtii Supreme, Cristina Tarcea, a declarat ieri ca institutiei pe care o conduce nu i s-a cerut inca un punct de vedere pe aceasta tema. Judecatoarea a afirmat ca oportunitatea introducerii unui astfel de prag tine doar de competenta Parlamentului.

O reactie pe aceasta tema a avut si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar care a subliniat ca Ministerul Public isi sustine punctul de vedere legat de pragul pentru abuzul in serviciu. "Noi suntem de parere ca nu trebuie niciun prag si este foarte clar ca, asa cum a fost facuta propunerea prima data de Ministerul Justitiei, este o propunere pe care o sustinem", a spus Lazar. Decizia CCR a impus un prag

La inceputul lunii iunie, Curtea Constitutionala (CCR) a obligat legiuitorul sa impuna un prag valoric in ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu, sustinand nu este suficient sa se constate ca faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci aceasta atingere trebuie sa prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care sa justifice sanctiunea penala. Procurorii DNA au stabilit in acest caz un prejudiciu de 108.000 de lei. Astfel, daca s-ar introduce un prag valoric mai mare de 108.000 de lei pentru incriminarea acestei infractiuni, Dragnea scapa de acuzatia de instigare la abuz in serviciu. "Cuiul lui Pepelea in Romania"

De altfel, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat saptamana trecuta ca Guvernul nu ar trebui sa adopte o ordonanta de urgenta in privinta stabilirii valorii pragului in cazul infractiunii de abuz in serviciu, in conditiile in care trebuie sa existe o dezbatere "mult mai serioasa" in aceasta chestiune, care a devenit "cuiul lui Pepelea in Romania". Ancheta clasata in baza deciziei CCR

Pe de alta parte, dosarul deschis pentru a fi anchetat modul in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro