Se cere comisie parlamentara pentru elucidarea misterelor legate de masacrul de la Fantana Alba

Se cere comisie parlamentara pentru elucidarea misterelor legate de masacrul de la Fantana Alba

Eugen Tomac acuza PSD si PNL de "ignoranta si lipsa de respect fata de victimele masacrului de la Fantana Alba", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com In comunicat este amintit faptul ca acum un an acesta a solicitat infiintarea unei astfel de comisii, pentru a elucida misterul legat de cele petrecute la Fantana Alba, insa comisia nu a fost infiintata.

acum 76 luni (1 Apr 2016)

Deputatul Eugen Tomac aduce acuze Parlamentului ca ar bloca infiintarea unei comisii menite sa descopere adevarul legat de masacrul de la Fantana Alba de la 1 aprilie 1941.

Eugen Tomac acuza PSD si PNL de "ignoranta si lipsa de respect fata de victimele masacrului de la Fantana Alba", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com

In comunicat este amintit faptul ca acum un an acesta a solicitat infiintarea unei astfel de comisii, pentru a elucida misterul legat de cele petrecute la Fantana Alba, insa comisia nu a fost infiintata.

"Acum 75 ani, in prima zi a lui aprilie, la Fantana Alba au murit, secerati de mitralierele sovietice, peste 3.000 de romani nevinovati care nu-si doreau decat sa se intoarca in tara lor. Astazi, tocmai cei care trebuie si au puterea sa afle adevarul si sa le onoreze amintirea, aleg sa taca, ignorand cu buna stiinta o crima neelucidata", spune presedintele executiv al PMP. Regret sa constat lipsa de respect si dispretul liberalilor si social-democratilor.

(...) Infiintarea, in capitala Romaniei, a unui Muzeu al victimelor dictaturii comuniste este o obligatie morala pe care o avem fata de toti cei care si-au sacrificat viata pentru libertatea noastra. Or, dispretul manifestat de cei ce se declara liberali si urmasi ai lui Bratianu este de neiertat. Ororile comise de nazisti si comunisti trebuie condamnate cu fermitate. Astfel de atrocitati nu au voie sa se repete. Eu voi continua sa fac toate demersurile necesare, astfel incat sa avem, la Bucuresti, un Muzeu al victimelor comunismului", a adaugat deputatul Tomac. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro