Se apropie momentul ruperii PSD?

Daca insa frica, comoditatea sau complicitatea unora vor face ca PSD sa ramana prizonierul aceleiasi clici corupte si dictatoriale de la varful sau, atunci voi avea datoria de a chema alaturi de mine intr-un nou proiect politic pe toti acei oameni integri care cred intr-o stanga adevarata, moderna si europeana, deschis colegilor din PSD, dar si oamenilor de stanga care se simt nereprezentati de actualul PSD si de clasa politica romaneasca", este mesajul scris de Geoana pe pagina sa de socializare.

acum 66 luni (8 Jan 2015)

O noua platforma politica de stanga, avandu-i ca fondatori pe Mircea Geoana si Marian Vanghelie, ar putea fi anuntata pana la sfarsitul acestei luni si ar urma sa se bucure de o consistenta reprezentare parlamentara.

Mircea Geoana pare sa-si fi dat seama ca nu are cum sa candideze la sefia PSD din afara partidului si a schimbat macazul: invita public pe fostii colegi, dar si pe toti simpatizantii stangii sa i se alature intr-un nou proiect politic. Daca insa frica, comoditatea sau complicitatea unora vor face ca PSD sa ramana prizonierul aceleiasi clici corupte si dictatoriale de la varful sau, atunci voi avea datoria de a chema alaturi de mine intr-un nou proiect politic pe toti acei oameni integri care cred intr-o stanga adevarata, moderna si europeana, deschis colegilor din PSD, dar si oamenilor de stanga care se simt nereprezentati de actualul PSD si de clasa politica romaneasca", este mesajul scris de Geoana pe pagina sa de socializare. Va fi "un partid profund democratic, modern si deschis catre societate, eliberat de minciuna, coruptie si impostura". Exclus din PSD la sfarsitul lunii noiembrie, alaturi de Marian Vanghelie si Dan Sova, Geoana spunea, pana de curand, ca nu exclude sa incerce o revenire in echipa de conducere a PSD. Am mai vazut-o si in 2011-2012, cand fostul ministru de Externe a pierdut un prim razboi cu Victor Ponta si a fost exclus din partid. Si atunci Geoana a amenintat ca va construi o noua platforma politica, dar, pe masura scurgerii timpului, intentiile sale de a se razboi cu echipa de la sefia PSD s-au diluat, astfel ca, in martie 2012, vorbea doar de o miscare apolitica, de "un rezervor de solutii" la care sa participe profesionisti de o probitate "fara cusur". (...) Am discutat in proportie de 90% cu colegi de-ai nostri din tara, care isi manifesta supararea si nu stiu care este solutia", si-a explicat Vanghelie demersurile din ultima perioada, intr-o emisiune la Digi 24. Potrivit edilului sectorului 5, discutii ar fi fost p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro