Scuza aberanta pentru care institutiile de stat nu s-au constituit parte civila in procesul baronului PSD Marian Oprisan
Aproape 2,2 milioane de euro a stabilit Directia Nationala Anticoruptie drept prejudiciu adus statului de catre invinuitii din dosarul "Caprioara", achitati pe data de 6 februarie de catre judecatorul Lucian Buta, de la Judecatoria Cluj Napoca. Nu este lipsit de importanta faptul ca acest interes legat de prejudiciul din dosar a stat la baza arestarii si ulterior trimiterii in judecata a celor doua experte contabile, Ileana Roxana Cernea (Pintea), angajata de Ministerul Justitiei si Elena Valentina Musuroiu, angajata de Marian Oprisan, despre care procurorii spun ca s-au straduit "sa albeasca" dosarul baronului de Vrancea. Cu exceptia Consiliului Judetean Vrancea, unde alesii majoritari PSD nu au dat curs solicitarii DNA de a se constitui parte civila in dosar, pentru un prejudiciu de 600.000 de euro adus bugetului judetean, in rest, atat Ministerul Transporturilor de la acea vreme, pagubit cu 1,5 milioane de euro, cat si Guvernul, a carei pierdere materiala a fost calculata la suma de 75.000 de euro s-au constituit fiecare parte civila in dosar.
Aproape 2,2 milioane de euro a stabilit Directia Nationala Anticoruptie drept prejudiciu adus statului de catre invinuitii din dosarul "Caprioara", achitati pe data de 6 februarie de catre judecatorul Lucian Buta, de la Judecatoria Cluj Napoca.
In solutia de achitare judecatorul se arata ca "ia act ca persoanele vatamate Consiliul Judetean Vrancea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului si Guvernul Romaniei nu s-au constituit parti civile in cauza", in vederea recuperarii prejudiciului, desi lucrurile nu au stat asa de la inceput.
Nu este lipsit de importanta faptul ca acest interes legat de prejudiciul din dosar a stat la baza arestarii si ulterior trimiterii in judecata a celor doua experte contabile, Ileana Roxana Cernea (Pintea), angajata de Ministerul Justitiei si Elena Valentina Musuroiu, angajata de Marian Oprisan, despre care procurorii spun ca s-au straduit "sa albeasca" dosarul baronului de Vrancea.
Cu exceptia Consiliului Judetean Vrancea, unde alesii majoritari PSD nu au dat curs solicitarii DNA de a se constitui parte civila in dosar, pentru un prejudiciu de 600.000 de euro adus bugetului judetean, in rest, atat Ministerul Transporturilor de la acea vreme, pagubit cu 1,5 milioane de euro, cat si Guvernul, a carei pierdere materiala a fost calculata la suma de 75.000 de euro s-au constituit fiecare parte civila in dosar.
Se pare insa ca hartiile s-au pierdut "pe drum", Guvernul justificandu-se ca au existat stramutari si declinari succesive ale dosarului, iar procedura de citare cu statul roman a fost viciata pe tot parcursul procesului de la Judecatoria Cluj. 271/231/2010 de catre Judecatoria Cluj-Napoca, la data de 6.02.2015, s-a deschis calea tuturor partilor nemultumite, de a folosi calea de atac legala. Toate inadvertentele si aspectele de nelegalitate, atat in ceea ce priveste fondul penal, dar si cel civil al cauzei, urmeaza a fi atacate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro