Scutul anti-racheta de la Deveselu ramane o problema, sustine ambasadorul Rusiei: "La nivel politic nu avem contacte"

Indignarea ambasadorului rus a fost starnita si de un articol publicat la sfarsitul saptamanii de site-ul Contributors.ro, preluat si de Romania libera. "Iar pentru mine portalul informational Contributors.ro si ziarul Romania libera au incetat sa existe ca surse de mass-media demne de respect", transmite diplomatul intr-un comunicat de presa.

acum 87 luni (29 Mar 2015)

Diplomatul nu a ezitat nici sa critice dur un articol de opinie, critic la adresa lui Putin, si nici sa dea indicatii presei romanesti. Avem un schimb de anumite scrisori, felicitari si asa mai departe, dar la nivel politic nu avem contacte", sustine diplomatul.

Cel mai fierbinte punct a fost, in mod asteptat, scutul de la Deveselu, despre care emisarul Kremlinului a vorbit in termeni fermi intr-un interviu acordat agentiei de stat din Romania, Agerpres: "Sper ca autoritatile care spun ca acest sistem e doar defensiv, cred asta, dar noi avem o parere diferita. Ma aflu aici sa expun si acest punct de vedere autoritatilor, sa spun ca noi nu suntem de acord cu acest lucru."

Diplomatul a vorbit despre sistemul de la Deveselu in termeni care nu au lasat nicio urma de echivoc: "o provocare", "o amenintare" la adresa Rusiei. Rusia isi doreste previzibilitate si o abordare constructiva in relatia cu Romania, spune Oleg Malginov, care trimite apoi o sageata despre pachetul de sanctiuni economice impuse Rusiei de UE: "Sanctiunile sunt ale dumneavoastra, nu ale noastre.

Indignarea ambasadorului rus a fost starnita si de un articol publicat la sfarsitul saptamanii de site-ul Contributors.ro, preluat si de Romania libera.

"Iar pentru mine portalul informational Contributors.ro si ziarul Romania libera au incetat sa existe ca surse de mass-media demne de respect", transmite diplomatul intr-un comunicat de presa. Un punct de vedere similar a exprimat si Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa.

Autorii articolului care a aprins furia Rusiei - Marius Stan si Vladimir Tismaneanu - au transmis ca "libertatea presei este garantata constitutional in Romania, la fel si libertatea de opinie".

La randul sau, europarlamentarul Monica Macovei condamna declaratiile ambasadorului Rusiei si cere o reactie publica a autoritatilor de la Bucuresti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro