Scutul alimentar impotriva radiatiilor solare. Dermatolog: "Exista fructe si legume care sunt echivalentul cremelor"

Scutul alimentar impotriva radiatiilor solare. Dermatolog:

Este vorba despre alimente cu un continut mare de antioxidanti ce ajuta la reducerea nivelului de radicali liberi generati de razele ultraviolete si protejeaza pielea de efectele agresiunii soarelui", afirma dr. Un studiu realizat in anul 2001 a scos la iveala ca voluntarii care au consumat zilnic 40 grame (circa 3 linguri) de pasta de tomate si 10 grame (2 lingurite) de ulei de masline - aceasta pentru a ajuta absorbtia - pe parcursul a zece saptamani, si-au redus cu 40% riscul de a se alege cu arsuri solare.

acum 59 luni (3 Aug 2015)

Masurile de protectie pe care le putem lua impotriva radiatiilor solare se imbogatesc constant. Oamenii, in general, stiu ca se pot proteja de soare daca sunt la plaja doar daca se ung cu anumite creme speciale, dar exista si alimente care sunt un echivalent al cremelor de protectie solara deoarece ajuta organismul sa faca mai bine fata radiatiilor puternice ale soarelui. Este vorba despre alimente cu un continut mare de antioxidanti ce ajuta la reducerea nivelului de radicali liberi generati de razele ultraviolete si protejeaza pielea de efectele agresiunii soarelui", afirma dr.

Bronzarea sub un soare puternic poate avea ca urmari arsuri ale pielii, imbatranirea prematura a pielii si riscul de cancer. Studii in domeniu releva ca oamenii se pot proteja de radiatiile solare si prin consumarea unor alimente care, datorita antioxidantilor continuti, pot contracara efectele radiatiilor. Astfel, fructele de culoare rosie si roz (grepfruitul roz, portocala s.a.) sunt indicate a fi consumate inainte de plaja, culoarea lor indicand existenta unui tip de carotenoid puternic si eficient. In plus, rodiile au cel mai mare numar de antioxidanti dintre fructe, fapt ce poate proteja pielea de soarele puternic.

Un studiu realizat in anul 2001 a scos la iveala ca voluntarii care au consumat zilnic 40 grame (circa 3 linguri) de pasta de tomate si 10 grame (2 lingurite) de ulei de masline - aceasta pentru a ajuta absorbtia - pe parcursul a zece saptamani, si-au redus cu 40% riscul de a se alege cu arsuri solare. Spanacul, broccoli sau varza sunt cunoscute ca previn aparitia cancerelor de colon si de plamani, dar cercetari recente au mai atribuit acestor alimente si capacitatea ca pot preveni si cancerul de piele. Acest lucru ar fi posibil nu doar datorita antioxidantilor continuti, dar si combinatiei rare de vitamine si minerale. Acest "aliment" contine un tip de antioxidanti numiti "flavonoizi", care pot proteja pielea de radi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro