Scut la granita. Ungaria a inceput sa ridice gardul impotriva refugiatilor, la granita cu Romania

Scut la granita. Ungaria a inceput sa ridice gardul impotriva refugiatilor, la granita cu Romania

La doar cativa metri de frontiera de vest, au aparut tarusi care marcheaza linia viitorului gard, potrivit Digi 24 Oradea "Au venit cartografii, au masurat terenul si au marcat cu tarusi linia gardului ce va urma linia de frontiera.

acum 69 luni (14 Apr 2016)

La doar cativa metri de frontiera de vest, au aparut tarusi care marcheaza linia viitorului gard, potrivit Digi 24 Oradea

"Au venit cartografii, au masurat terenul si au marcat cu tarusi linia gardului ce va urma linia de frontiera. Daca reteaua de migranti se va porni si nu o vom putea altfel opri, atunci va fi utila constructia", este de parere Antal Eszenyi, primarul localitatii Bedo, Ungaria.

"Tarusii care se vad in spate sunt plantati la distanta de 50 de metri, pana in localitatea Letavertes, pe o distanta de aproximativ 50 de kilometri. A fost si personal militar si a trasat linia pentru sarma ghimpata a gardului", explica Joszef Balog, paznic de regiune, pentru Digi 24 Oradea. Unii sunt de parere ca prin ridicarea gardului gradul de siguranta va creste, in timp ce altii sunt mult mai sceptici.

Daca primarii confirma ca se va construi un gard, oficiali din Guvern spun ca doar se marcheaza granita. lucrari de constructie a gardului nu au avut loc si nu au loc nici acum", se spune intr un comunicat al cabinetului Orban.

Insa autoritatile sunt de parere ca traseul ar fi invers.

"Daca cumva migrantii intra in tara, vom deveni o tara de tranzit;

Tarusii au fost montati pana acum pe mai bine de 50 de kilometri, insa gardul dintre cele doua tari va avea la final 250 de kilometri.

Va mai recomandam:

EXCLUSIV Refugiatii care au speriat Europa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro