Scurtmetrajele romanesti "4:15 p.m. sfarsitul lumii" si "Toate fluviile curg in mare", selectate la Cannes 2016

Scurtmetrajele romanesti

Organizatorii au anuntat, miercuri seara, titlurile scurtmetrajelor incluse in selectia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului de Film de la Cannes. Selectia oficiala a acestei sectiuni cuprinde, pentru cea de-a 19-a editie a sa, 18 filme (14 fictiuni si 4 animatii), alese din cele 2.300 de propuneri primite de organizatori din partea scolilor de film din lumea intreaga.

acum 44 luni (14 Apr 2016)

Organizatorii au anuntat, miercuri seara, titlurile scurtmetrajelor incluse in selectia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului de Film de la Cannes. In acest an, comitetul de selectie a primit 5.008 de propuneri - cu 458 mai multe fata de editia din 2015. Competitia scurtmetrajelor din 2016 este alcatuita din 10 filme de fictiune, ce provin in principal din Europa si America Latina. Aceste filme vor concura pentru trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj, ce va fi decernat in cadrul ceremoniei de inchidere a festivalului, pe 22 mai. Caragiale"), de Alexandru Badea, a fost selectat la randul sau la Cannes, in competitia de scurtmetraje din cadrul sectiunii Cinefondation.

Selectia oficiala a acestei sectiuni cuprinde, pentru cea de-a 19-a editie a sa, 18 filme (14 fictiuni si 4 animatii), alese din cele 2.300 de propuneri primite de organizatori din partea scolilor de film din lumea intreaga. Juriul sectiunii Cinefondation si de scurtmetraje, prezidat de cineasta nipona Naomi Kawase, va recompensa atat cele mai bune filme din competitia scurtmetrajelor, cat si cele din selectia Cinefondation. Cea de-a 69-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 11 - 22 mai.

Lungmetrajul "Cafe Society", de Woody Allen, va fi proiectat in deschiderea celei de-a 69-a editii a Festivalul de Film de la Cannes, pe 11 mai. Infiintat in 1946, Festivalul de Film de la Cannes este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, fiind organizat in fiecare an in luna mai, la Palais des Festivals et des Congres. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro