Scurgere stanjenitoare: britanicii au pregatit planuri de influentare a lui Donald Trump

Scurgere stanjenitoare: britanicii au pregatit planuri de influentare a lui Donald Trump

May si Trump au stabilit de comun acord ca relatia dintre Londra si Washington este una "extrem de importanta si speciala, fiind foarte important pentru ei sa colaboreze pe baza acesteia", se arata intr-un comunicat al Executivului Marii Britanii.

acum 48 luni (13 Nov 2016)

Potrivit The Sunday Times, Sir Kim Darroch a transmis in primele ore ale zilei de 9 noiembrie o telegrama la Londra in care sugereaza ca Marea Britanie este cea mai bine plasata tara din lume pentru a ghida politica externa a Americii lui Donald Trump.

Mai mult, ministri britanici, membri ai armatei si ai serviciilor secrete ar fi intocmit planuri pentru a-l influenta pe Trump pe teme precum NATO, Iran, Rusia si migratia, dezvaluie The Sunday Times, care citeaza surse guvernamentale.

Scopul lor este ca Marea Britanie sa faca in asa fel incat sa profite in cele din urma de victoria sa si chiar sa-l induplece in dosarele sensibile.

Executivul britanic a anuntat joi dupa-amiaza ca premierul Theresa May a purtat o convorbire telefonica cu Donald Trump, iar miliardarul republican a invitat-o sa-l viziteze cat mai curand posibil in Statele Unite.

May si Trump au stabilit de comun acord ca relatia dintre Londra si Washington este una "extrem de importanta si speciala, fiind foarte important pentru ei sa colaboreze pe baza acesteia", se arata intr-un comunicat al Executivului Marii Britanii. Liderul britanic a precizat ca cele doua state vor mentine relatii "puternice si vor continua sa fie parteneri in comert, securitate si aparare". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro