Sculptura din Romania aflata pe lista celor mai impresionate monumente din lume, alaturi de Statuia Libertatii

Sculptura din Romania aflata pe lista celor mai impresionate monumente din lume, alaturi de Statuia Libertatii

Edificiul are o inaltime de 30 metri, 38 de metri impreuna cu soclul, latimea la nivelul bratelor 28 metri si o greutate de 635 tone. Sculptura inalta de 32 de metri este situata in provincia Hunan din China si a costat 35 de milioane de dolari. Sculptura infatiseaza o femeie inalta de 60 de metri, care tine in maina o sabie cu o greutate de 9 tone si un scut.

acum 88 luni (19 Aug 2015)

Statui cu dimensiuni uriase din toata lumea au fost incluse intr-un clasament de publicatia Business Insider. Pe lista figureaza si chipul lui Decebal, de la Cazanele Dunarii, in apropierea orasului Orsova, care este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa (55 de metri). Costul proiectului s-a ridicat la peste un milion de dolari, iar pentru modelarea stancii s-a folosit peste o tona de dinamita. FOTO Business Insider

Printre cele 16 sculpturi gigantice se numara a doua statuie ca marime din lume, o reprezentare a lui Buddha care se afla in Myanmar, cu o inaltime de 116 metri, finalizata in 2008.

FOTO Business Insider

Nu a fost uitata nici emblema orasului Rio de Janeiro, din Brazilia, Cristo Redentor (Cristos Mantuitorul), monument amplasat la sud de oras, pe muntele Corcovado (700 m), in padurea Tijuca. Edificiul are o inaltime de 30 metri, 38 de metri impreuna cu soclul, latimea la nivelul bratelor 28 metri si o greutate de 635 tone.

FOTO Business Insider

Printre cele mai spectaculoase statui ale lumii se numara o sculptura care il infatiseaza pe defunctul lider chinez Mao Zedong la varsta de 32 de ani. Sculptura inalta de 32 de metri este situata in provincia Hunan din China si a costat 35 de milioane de dolari.

FOTO Business Insider

Marele Buddha din Leshan, cea mai mare statuie de piatra care il reprezinta pe Buddha, a fost cioplit in stanca de gresie in timpul dinastiei Tang (618-907) la confluenta raurilor Min Jiang, Dadu He si Qingyi in provincia Sichuan din China. Sculptura infatiseaza o femeie inalta de 60 de metri, care tine in maina o sabie cu o greutate de 9 tone si un scut. Sculptura are 36 de metri, dar ajunge la 52 de metri impreuna cu piedestalul pe care sta. Coroana de pe cap este inalta de 3 metri. Monumentul cantareste 440 de tone si a costat peste un milion de euro, bani pro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro