Sculptorul de metale care a realizat una dintre cele mai mari icoane din spatiul ortodox romanesc

Sculptorul de metale care a realizat una dintre cele mai mari icoane din spatiul ortodox romanesc

Cu parere de rau spun ca acest mestesug este pe cale de disparitie pentru ca tinerii nu mai sunt atrasi de munca", spune artistul care a vizizat lumea intreaga in cadrul unor expozitii sau la invitatia autoritatilor. Mi-as bate joc de munca mea daca as munci o luna si sa dau o lucrare cu 100 de lei" Spune ca a primit si primeste in cotinuare comenzi de la Biserica, dar si de la persoane fizice.

acum 82 luni (31 Aug 2017)

Metoda de lucru consta in ciocanirea directa sau prin intermediul unor scule, dornuri, daltite, cu ajutorul carora se realizeaza profilele dorite. Meseria sa este de tehnician proiectant. De peste 40 de ani, artistul Ovidiu Teodorescu transforma metalul in arta. Si-a inceput cariera cu 70 de lei cheltuiti pe o bucata de tabla. Avea talent de la pictura si din aproape in aproape a invatat tehnica si s-a perfectionat. "Cei de la care am invatat diferite tehnici sunt Lemnaru Eugen si domnul Marinescu. Cu parere de rau spun ca acest mestesug este pe cale de disparitie pentru ca tinerii nu mai sunt atrasi de munca", spune artistul care a vizizat lumea intreaga in cadrul unor expozitii sau la invitatia autoritatilor. Prima lucrare - "Maica cu pruncul" Puntea de lansare a fost la Sibiu, acolo unde, cu sprijinul autoritatilor si a altor oameni de bine, a organizat mai multe expozitii. A urmat Clujul, Brasovul si alte orase din Romania, dar si din strainatate. Am incercat si cu nisipul si se imprimau granulele in tabla. Am folosit in ultima instanta cenusa, pe care am pus-o in smoala, dar si parafina si motorina. Sunt multe etape de parcurs in realizarea unui tablou.

A fost mereu exigent cu sine, considerand ca in acest fel isi va perfectiona tehnica si va rezista pe piata. "Lucrarile mele sunt cartea mea de vizita. Nu imi place sa vorbesc despre mine si sa spun ca ce fac eu nu mai face nimeni, insa, daca nu erau lucrari de calitate, nu eram chemat prin tara pe la palate, in diferite cercuri, si nu rezistam pe piata. Piesa cu "greutate" Ovidiu Teodorescu detine si un record in spatiul ortodox - icoana intitulata "Nasterea Domnului" (97 cm/55 cm), realizata in alama fiind, se pare, cea mai mare lucrare de acest gen. A vandut-o unei persoane private, cu aproape 2.000 de dolari, in urma cu 15 ani. Icoana se afla acum la o doamna din Moreni, care detine o fabrica de confectii", isi aminteste acesta. "Fara sa ai cunostinte de desen artistic nu se poate. Nu te poti trez... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro