Scrisoarea unei invatatoare catre Liviu Pop: ,,Voi strange facturile pentru toate cheltuielile pe care le voi suporta. Sunt curioasa cine mi le va deconta"

Scrisoarea unei invatatoare catre Liviu Pop: ,,Voi strange facturile pentru toate cheltuielile pe care le voi suporta. Sunt curioasa cine mi le va deconta

Daca eu ma supun hotararii dumneavoastra de a nu mai achizitiona auxiliare la clasa, care mi-ar usura enorm munca si care ar fi alese de mine (singurul specialist in masura sa o faca) si aprobate de parinti la prima sedinta, atunci ma vad nevoita sa imi mai amputez din putinul timp liber ramas si din bugetul familiei mele pentru a elabora si a multiplica peste 100 de fise zilnic. Vreau sa le fie drag sa vina la scoala si fiecare zi impreuna sa fie o dovada ca imi fac profesia cu drag" ,, Ne puneti bete in roate si ne martirizati prin toate actiunile fara cap pe care le intreprindeti" "Imi doresc sa ies la pensie din invatamant cand imi va veni randul, iar pana atunci sa imi fac treaba foarte bine si sa pun in sufletele elevilor mei cate o bucatica din al meu.

acum 61 luni (20 Aug 2017)

,,Draga domnule ministru Pop, ma adresez dumneavoastra, pentru ca am asteptari foarte mari, cam asa cum au si parintii clasei mele de la mine in fiecare an! Sunt invatatoare la o scoala de cartier, o scoala mica, cu elevi (foarte multi de etnie rroma) proveniti din familii monoparentale, cu parinti de conditie saraca, plecati peste hotare pentru a asigura cresterea copiilor lor. Intru in al 18-lea an de invatamant si inca ma mandresc cu taria mea de a rezista si de a merge mai departe in acest sistem bolnav si vitregit. Sunt unul dintre "deschizatorii de drumuri", asa cum am fost numiti, unul dintre multii invatatori care s-au luptat 5 ani de zile cu lipsa manualelor, a materialelor necesare, care cu multa maiestrie si-au conceput singuri planificarile dupa programe supraincarcate si modificate/remodificate/paramodificate, fara a avea posibilitatea de a le prelua de la colegii lor inaintasi. Sunt o invatatoare care s-a luptat cu predarea integrata ora de ora timp de 3 ani, desi nu a gasit nimic bun in asta, sunt o invatatoare care a respectat ordinele si regulile impuse de ministrii anteriori. Acum ma vad din nou obligata sa respect ordinul dumneavoastra si sa ma supun.

Dumneavoastra probabil cunoasteti foarte bine realitatea de la clasele primare, v-ati lovit de toate problemele de care se loveste un invatator generatie de generatie si de aceea ati impus aceasta masura in ultimul moment. Nu va voi pierde timpul pretios de ministru, ca sa va aduc argumente impotriva deciziei pe care v-ati asumat-o. Vreau doar sa va descriu realitatea de la mine din scoala, respectiv clasa. Daca eu ma supun hotararii dumneavoastra de a nu mai achizitiona auxiliare la clasa, care mi-ar usura enorm munca si care ar fi alese de mine (singurul specialist in masura sa o faca) si aprobate de parinti la prima sedinta, atunci ma vad nevoita sa imi mai amputez din putinul timp liber ramas si din bugetul familiei mele pentru a elabora si a multiplica peste ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro