Scrisoarea prin care familia Bodnariu ii anunta pe norvegieni ca se muta in Romania: "Aici am remarcat progres si dezvoltare pozitiva la copiii nostri"

Scrisoarea prin care familia Bodnariu ii anunta pe norvegieni ca se muta in Romania:

Marius si Ruth Bodnariu au admis in scrisoarea trimisa autoritatilor din Norvegia ca au facut si greseli, in calitate de parinti, dar au consultat specialisti care sa ii ajute sa indrepte aceste greseli. Este foarte trist ca Serviciul de Protectie a Copilului din Naustdal este incapabil sa realizeze ca actiunile si hotararile sale au un efect negativ asupra copiilor nostri, asupra familiei, inclusiv asupra familiei extinse si societatii din care am facut parte. Noi, care trebuie sa traim cu Barnevernet ca factor permanent in viata noastra, il percepem ca neprofesional, lipsit de empatie, inuman si incapabil de a vedea valoarea familiei si a legaturilor importante dintre parinti si copii.

acum 56 luni (17 Aug 2016)

Familia Bodnariu, venita in concediu in Romania, le-a trimis la inceputul lunii august autoritatilor norvegiene o scrisoare in care anunta ca se muta in Romania impreuna cu toti cei cinci copii. Documentul a fost publicat in ziarul norvegian Dagen si tradus in limba romana, pentru jurnaldenord.info de catre Delia Nanna Vigrestad.

In scrisoarea prin care isi anunta stabilirea domiciliului in Romania, sotii Bodnariu arata ca renunta la tot ce au reusit sa construiasca si sa agoniseasca in Norvegia pentru a le crea cele mai bune conditii copiilor. Marius si Ruth Bodnariu au admis in scrisoarea trimisa autoritatilor din Norvegia ca au facut si greseli, in calitate de parinti, dar au consultat specialisti care sa ii ajute sa indrepte aceste greseli.

Instiintare de schimbare a domiciliului

Dorim sa va aducem la cunostinta mutarea noastra din (Comuna) Naustdal.

Vacanta de vara a venit la timp si absolut necesara pentru noi. A dat familiei si in special copiilor acea liniste si siguranta de care aveam nevoie, de care din pacate nu aveam parte in Naustdal. Acest sentiment l-am trait si mai inainte, caci am dorit pentru copiii nostri sa invete limba si cultura romana. Mutarea din Naustdal inseamna parasirea familiei apropiate si a locurilor care ne-au motivat acum 10 ani sa ne stabilim aici. Parasim prieteni si vecini buni si apropiati, servicii sigure si interesante, buni colegi care ne sustin. Ne parasim caminul unde am investit mult timp si bani pentru a crea cele mai bune conditii pentru copiii nostri. Dar o facem pentru ca pentru noi viata este imposibila in sistemul protectiei copilului din Naustdal, un factor atotcuprinzator si mereu prezent in viata noastra. Aici ei au reusit sa se relaxeze, sa simta siguranta ca nu vor fi despartiti intre ei, ca noi toti vom trai impreuna. Ca nimeni nu vine dintr-o data ca sa-i ia si sa-i desparta de familie pe termen nelimitat.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro