Scrisoarea emotionanta trimisa unui tata pe front: "Copilul se roaga la Dumnezeu sa vii tu acasa si sa nu mai dea bombe"

Scrisoarea emotionanta trimisa unui tata pe front:

O colectie de scrisori de pe front a fost publicata in vremea celui de-Al Doilea Razboi Mondial de Al. Imi pare rau caci am imbatranit si nu mai pot fi la un loc cu toti fiii tarii credinciosi Regelui, ca sa lupt si eu, dar vei sti ca sunt mandru de tine si de toti baietii care lupta pentru pamantul atat de sangerat si calcat de atatea hoarde caci multe a vazut scumpul nostru pamant.

acum 42 luni (5 Jan 2017)

O colectie de scrisori de pe front a fost publicata in vremea celui de-Al Doilea Razboi Mondial de Al. "Din cercetarea tuturor scrisorilor care mi-au trecut prin mana m-am putut incredinta ca in caminul nostru romanesc, luat in totalitatea lui, fara deosebire de straturi sociale, exista un adevarat cult al tatalui", scria autorul. Ai grija de vite si de lucrurile de pe langa casa. scrie acasa, in comuna Serboieni, Arges: "Munciti din zori pana seara, sa nu fie nici o deosebire ca eu nu sunt in mijlocul vostru. De mine sa nu aveti nicio grija, caci o duc foarte bine cu serviciul. Voi sa aveti grija de acasa si mai ales de mica mea fetita, caci am lasat-o cam mititica, iar pe mine m-o fi uitat...". Copiii mei, sa ascultati pe Mamica voastra, sa nu va bateti, sa nu va dracuiti ca rade lumea de voi". din Movilita, Ilfov, ii scrie sotului de pe front: "Dragul meu sot, Meita s-a facut mare si seara cand se culca se roaga la Dumnezeu ca sa vii tu acasa si sa nu mai dea bombe peste tine". Sunt foarte ingrijorat de tine, dar asa trebue sa fie, caci a venit timpul sa ne jertfim cu totii pentru neam si tara cum s-au jertfit si stramosii Nemului Romanesc.. Imi pare rau caci am imbatranit si nu mai pot fi la un loc cu toti fiii tarii credinciosi Regelui, ca sa lupt si eu, dar vei sti ca sunt mandru de tine si de toti baietii care lupta pentru pamantul atat de sangerat si calcat de atatea hoarde caci multe a vazut scumpul nostru pamant. (...) Ilie, sa va ajute Dumnezeu, sa va dea puteri, sa va apere sa va faceti datoria si sa va intoarceti la vetrele voastre victoriosi, caci asa facea toti stramosii nostri din timpuri invechite, aici sa aratati dusmanului ca este leaganul nostru Romanesc, pe aici n-are ce cauta strainii".

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro