Scrisoarea dura a unui student roman la Medicina, in Germania, catre stat: "Vad ca pretentiile iti cresc. Tu crezi ca eu o sa suport sa lucrez intr-o cocina de spital?"

Scrisoarea dura a unui student roman la Medicina, in Germania, catre stat:

Tu crezi ca minim 48 de ore pe saptamana, eu, ca rezident, o sa suport sa lucrez intr-o cocina de spital, cu toti indoctrinatii care se uita acum cu scarba la cei ce poarta halatul alb, care nu pot sa inteleaga faptul ca unul calcat de tramvai e mai important decat durerea lor de stomac si care mai imi fac scandal plus teoria ineficacitatii sistemului? Voi credeti ca o sa muncesc pe 1050 de lei 5 ani ca sa risc sa devin un mediocru de specialist in Romania, totul ca sa ajung somer, sau sa fiu obligat sa muncesc intr-o localitate anonima la 70 de kilometri de orasul unde am studiat?

acum 53 luni (12 Aug 2015)

Scrisoarea tanarului a fost publicata pe blogdemedicinisti.com si vine dupa recenta decizie a Curtii Supreme, prin care medicilor li se interzice sa primeasca orice fel de atentii de la pacientii tratati in sistemul public. Pentru un student e descurajant initial sa muncesti acolo, mai ales daca e un spital mai slab dotat, dar te obisnuiesti relativ repede, mai ales daca iti place sa inveti si sa le alini altora suferinta. Cei care vin aici, sa nu va imaginati ca sunt oameni care poarta noua colectie Catalin Botezatu si ultimul parfum de la Calvin Klein. Multumesti cerului daca au auzit de Ariel si de deodorant; multi sunt batrani, care de multe ori, sarmanii de ei, nu au pe nimeni, asa ca de unde pretentii? Sa zicem ca-i inteleg, sunt batrani, nu au rabdare, nu inteleg principiul triajului, care functioneaza aici, sunt intoctrinati de Antena 3 si toata mass-media. Dupa ce incepi sa ai deja catre 100 de ore acolo, dupa ce cunosti oamenii si te vad ca esti in stare sa fii si tu responsabil, incepi deja sa mai faci un vaccin, sa pui o perfuzie, sa iei sange pentru analize etc. Sincer, nu cred ca exista medic care nu s-a intepat de cateva ori in cariera, ce sa mai zici de asistentii medicali, dar e normal, asta e, riscul meseriei. Sper ca ne putem tutui, nu de alta dar pretentiile vad ca incep sa creasca din partea domniei voastre si sunt cam indignat. Tu crezi ca minim 48 de ore pe saptamana, eu, ca rezident, o sa suport sa lucrez intr-o cocina de spital, cu toti indoctrinatii care se uita acum cu scarba la cei ce poarta halatul alb, care nu pot sa inteleaga faptul ca unul calcat de tramvai e mai important decat durerea lor de stomac si care mai imi fac scandal plus teoria ineficacitatii sistemului? Tu crezi ca o sa suport injuraturile betivilor, scandalul bosorogilor indoctrinati, scandalul satrelor de tigani pe 1050 de lei? Sunt convins ca nu-i o mandrie, e un fel de prostitutie, au facut-o sa traiasca, pentru ca nu poti trai cu banii aia oferiti de tine, de stat. V... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro