Scrisoarea deschisa a Diasporei, adresata presedintelui ales Klaus Iohannis: ce ii transmit romanii din afara tarii

Scrisoarea deschisa a Diasporei, adresata presedintelui ales Klaus Iohannis: ce ii transmit romanii din afara tarii

Dupa 10 ani in care am asistat la un spectacol al "presedintelui jucator", care si-a depasit mandatul adesea, a sustinut proiecte si idei nocive tarii si poporului, devenind inclusiv partizanul unor proiecte cum ar fi cel de la Rosia Montana si al exploatarii gazelor de sist, care au adus Romania in situatia de fata, este timpul pentru un alt fel de presedinte. Si noi, ca si cei de acasa care au iesit in strada in nenumarate randuri si in nenumarate locuri din tara pentru a se opune acestor tehnologii devastatoare pentru mediu, suntem extrem de nemultumiti de atitudinea constanta a autoritatilor, care incalca cu buna stiinta drepturile fundamentale si vitale ale cetatenilor la un mediu curat si la alegerea modelului de dezvoltare locala. De data aceasta va fi o reuniune speciala, la care va participa si Alexandru Popescu, simbolul constiintei societatii civile romanesti, cel care parcurge 3000 de km pe jos pentru a inmana Parlamentului European mesajul antifracturare si anti-cianurare al societatii civile romanesti si care, chiar de Ziua Nationala, va citi acest mesaj in cadrul unei ceremonii organizate de Diaspora.

acum 111 luni (19 Nov 2014)

Noi, Diaspora Unita, suntem constienti de ecoul pe care dorinta de a schimba vechiul mod de a face politica, l-a avut in constiinta oamenilor din tara: suntem, de fapt, exponentii si catalizatorul acestei dorinte, cat si culoarul prin care ea a ajuns la cei de acasa. Trezirea noastra s-a manifestat atunci cand, alaturi de romanii ingrijorati de acasa, am intreprins diverse actiuni indreptate impotriva autoritatilor care au incalcat drepturile fundamentale ale omului.

Romanii din Diaspora nu va incredinteaza un cec in alb: dimpotriva, romanii au ales, pe 16 noiembrie 2014, un presedinte de la care se asteapta sa respecte, in primul rand, Constitutia si legile tarii si care sa reaseze tara noastra acolo unde ii este locul, printre natiunile demne si respectate ale acestei lumi; o tara care nu isi pune pe tava, tuturor corporatiilor, resursele si care nu este un stat furnizor de materie prima si mana de lucru ieftina. Dupa 10 ani in care am asistat la un spectacol al "presedintelui jucator", care si-a depasit mandatul adesea, a sustinut proiecte si idei nocive tarii si poporului, devenind inclusiv partizanul unor proiecte cum ar fi cel de la Rosia Montana si al exploatarii gazelor de sist, care au adus Romania in situatia de fata, este timpul pentru un alt fel de presedinte. Diaspora asteapta de la Dumneavoastra sa fiti un adevarat moderator intre puterile statului, precum si intre stat si societate, asa cum prevede articolul 80 din Constitutia Romaniei. Cei aproape 400.000 de romani care au reusit sa voteze in strainatate asteapta primele semne ca tara noastra va reveni la normalitate, pentru a se putea intoarce acasa si a putea contribui, din interior, la ridicarea si bunastarea ei. De asemenea intelegem, desigur, foarte bine conceptul de sustenabilitate practicat in societatile tarilor in care in prezent locuim si activam.

Am urmarit cu mare atentie discursul Domniei-Voastre si am luat nota de masurile pe care vi le propuneti deja: salutam res... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro