Scrisoare de la un lingau catre un nepresedinte |OPINIE

Ati spus la Romania TV (la tonomate, carevasazica): "Propagandistii sunt aceiasi care ma proslaveau pe mine, nu am avut niciun aranjament cu ei, fie ca se numeau Tapalaga, Bot, Ciocazanu sau mai stiu eu ce alti lingai voluntari, tot soiul de oameni de proasta calitate… Aceasta hoarda de propagandisti… daca spui ceva despre Kovesi... Apropo de d-na Udrea: cand o intalniti, rugati-o sa nu mai trimita interviuri pe stick, la cheie, cu intrebari si raspunsuri scrise de echipa sa de imagine, pentru a fi publicate in ziarul central pe care-l patroneaza din umbra! Altadata, pe 4 februarie 2014, in ultimul an la Cotroceni, le-ati spus absolventilor Institutului National al Magistraturii: "Sunteti procurori si judecatori, oameni care veti avea de cercetat si de stabilit adevarul, pe de-o parte, iar pe de alta parte aveti obligatia sa aparati valorile statului de drept. N-am fost de acord cand asemenea decapitari erau cerute de Tariceanu, Ponta sau Voiculescu, nu sunt de acord nici cand sunt cerute de Basescu. Va placeau cand, aflat la ananghie, sunati pe telefonul redactorului-sef al ziarului "Adevarul" pentru a va plange de diversiunea pusa la cale de Antena 3 si de Romania TV impotriva dvs.

acum 69 luni (2 Oct 2016)

Domnule Traian Basescu,

Am vazut ca ati depistat "haita de propaganda a anilor ’50". Stancu-Zamfir (de la Antena 3), V. Cretulescu (de la Romania TV). Cand erati presedinte, din ce-mi amintesc, prin zonele respective ati identificat metodele anilor ’50: santaj, linsaj, distrugerea "dusmanului de clasa".

E drept, de o vreme va simtiti bine la Romania TV, cu Ciutacu & Cretulescu. Sunt bune si tonomatele la ceva.

La Antena 3 nu ati fost inca, dar vi se pregateste covorul. De o vreme, v-au lasat in pace, nu va mai linseaza de dimineata pana seara. Poate si pentru ca vorbiti aceeasi limba: limba anti-justitiei, pe care ei o exerseaza de vreo 10 ani. N-ar fi de mirare ca in curand sa le bateti in usa, cu intrebarea traditionala: "Antena 3 e aici?".

Am aflat, putin mai tarziu, ca nu la gazi, ciutaci, razvandumitresti v-ati referit, ci la M. Noi suntem "haita de propaganda a anilor ’50"! Jubileaza Antena 3 de bucurie, i-ati dat munitie.

Ati spus la Romania TV (la tonomate, carevasazica): "Propagandistii sunt aceiasi care ma proslaveau pe mine, nu am avut niciun aranjament cu ei, fie ca se numeau Tapalaga, Bot, Ciocazanu sau mai stiu eu ce alti lingai voluntari, tot soiul de oameni de proasta calitate… Aceasta hoarda de propagandisti… daca spui ceva despre Kovesi...

Si ati continuat: "Nu le-am cerut eu lui Tapalaga, Cartianu, Ciocazanu, Bot, Mircea Marian sa ma sustina.

Domnule Basescu, mi-e mila de dvs.! Nimeni, dintre cei care ma cunosc, nu ar indrazni sa ma considere lingau. Stiti de ce, d-le Basescu? Am alte defecte, nu si pe acela de a fi lingau.

Daca eram lingau, nu-mi periclitam pozitia de redactor-sef la "Adevarul", la alegerile prezidentiale din 2009 sau la referendumul din 2012, pentru a nu transforma ziarul intr-o tribuna anti-Basescu, asa cum isi dorea patronul! Ati fost presedinte zece ani, ministru o eternitate, dar nu ne-am intersectat niciodata in astfel de combinatii. In ceea c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro