Scrisoare catre electoratul roman: "Dupa ce ii injuri, tot pe ei ii votezi. Esti usor de modelat. Usor de pacalit"

Scrisoare catre electoratul roman:

Sub imperiul alegerii, e acolo parca mesajul subliminal, sub nivelul tau constient, e acolo plantat de reflexele tale de comportament pe care ti le-ai cultivat, e plantat acolo de toate valurile de manipulari carora nu te sustragi pentru ca natura ta voyeuristica e puternica si ai devenit dependent de excitatia caruia i te lasi prada. Spiritul tau inconstient nu are capacitatea de analiza a informatiei pentru ca nu si-a educat-o, e lenes social, si atunci, acolo, singur, in mica cabina de vot, actionezi in functie de datele pe care le-ai primit ca si cum ele ar fi adevarate. Esti plimbat dintr-o parte in alta, dus cu autobuzul, te simti important cand esti chemat de acasa de primar, de prieteni, de sefi care fie te conditioneaza, caz in care tu cedezi pentru ca te gandesti ca pica ceva, trebuie!, fie te baga in seama inainte de alegeri si tu te simti important.

acum 98 luni (8 Feb 2016)

>

Cardasia ta cu Cartelul politic e cea care ne mananca viata si nervii. Nu mai e nimic de justificat. Ai imbratisat si ultimul experiment de laborator - ALDE, noul partid-balama, cel care va lua locul UNPR, destructurat incetul cu incetul. Protocolul pe care generalul Oprea l-a semnat cu PSD nu e de colaborare, e de asimilare.

Nu stiu cum reusesti sa fii atat de cronic disonant cognitiv. De esti intrebat daca esti multumit de clasa politica tu spui ca NU si ca trebuie schimbata. Si cu toate astea, complicitatea ta e devoalata de sondaje si apoi de rezultatele alegerilor. Nu cred ca pot ei sa iti dea atata zahar, ulei si sosoni cat ai putea tu castiga daca le-ai face figura si nu i-ai mai vota pe ei, ci pe aia mici.

Ei stiu ca te enervezi foarte greu si nu te tine mult. Un soi de proces de hipnoza se petrece cu tine. Nu te duci spre partidele noi, mici, pentru ca ii consideri niste fraieri, iar tu nu te incurci cu loserii. Esti orb atunci cand iesi din casa ta si adopti acelasi comportament pe care il condamni plin de patos atunci cand discuti politica in grupul tau de prieteni, in mediile in care circuli. Pentru ca dai din umeri si spui ca toti fac asa, pentru ca nu mai ai o etica a existentei. Pentru ca vrei doar sa te ajustezi, sa te potrivesti mersului lucrurilor asa cum sunt ele la locul tau de munca, in scoala, in spitale, in sectiile de politie, in institutii, in fata ghiseului unde te apleci umil pentru ca asa vrea Sistemul. Cand te opreste agentul ai prefera mai degraba sa te intelegi cu el decat sa semnezi procesul verbal, si apoi, chiar daca stii ca esti de vina, preferi sa sufoci instantele cu procese in care sa contesti amenda, mai degraba suparat ca ai fost lovit in orgoliu si agentul nu a vrut sa se inteleaga cu tine. Pentru ca vrei, daca porti uniforma, ca toti sa stea in fata ta drepti. Pentru ca vrei sa fi inteles ca ai un salariu mizerabil si fraierul care iti calca pragul sa vina cu plicul, chiar daca il vezi ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro