Scriitorul roman care a facut ravagii printre femei. "Purta palarie inalta, cu panglica lata si cu borduri a la 1830"

Scriitorul roman care a facut ravagii printre femei.

Fiu de arendas si nepot de negustor de cherestea, Duiliu Zamfirescu s-a nascut in anul 1858 la Plainesti, langa Dumbraveni, in judetul Vrancea si a urmat scoala la Focsani. Dispunand de capital, mosia sa de la Faraoanele fiind celebra in epoca, autorul romanelor din Ciclul Comanestenilor a fost in tineretea sa un barbat cuceritor, extrem de elegant, tot timpul in pas cu moda, fapt pentru care damele din inalta societate il priveau cu interes.

acum 79 luni (6 Nov 2017)

Fiu de arendas si nepot de negustor de cherestea, Duiliu Zamfirescu s-a nascut in anul 1858 la Plainesti, langa Dumbraveni, in judetul Vrancea si a urmat scoala la Focsani.

Mama sa, sultana Mincu, era sora arhitectului Ion Mincu si a fost cea care si-a pus amprenta asupra educatiei sale si a celor opt copii pe care i-a crescut. A fost la vremea sa unul dintre cei mai importanti cronicari ai vietii mondene din Bucuresti, postura care i-a atras si un renume de curtezan.

Dispunand de capital, mosia sa de la Faraoanele fiind celebra in epoca, autorul romanelor din Ciclul Comanestenilor a fost in tineretea sa un barbat cuceritor, extrem de elegant, tot timpul in pas cu moda, fapt pentru care damele din inalta societate il priveau cu interes.

"Avantajat de aspectul fizic ingrijit, manifestand o afectare studiata cu perseverenta unui dandy, Duiliu se abatea, dupa ce iesea de la redactie, la restaurantul Iordache, aflat pe strada Covaci, unde lua masa. Aparitiile lui, cu capul acoperit de o palarie inalta, cu panglica lata si cu bordurile a la 1830, de o stralucire impecabila, atrageau fara indoiala privirile clientilor, in special ale clientelor", il descrie Corneliu Senchea pe marele scriitor in cartea "Bucuresti, Mon Amour". Aventurile amoroase

Prima aventura amoroasa despre care se stie este cea cu Eliza Ioanid, fiica unei foarte instarite familii din Harsova, care a fost fortata de familie sa-l abandoneze pe Duiliu Zamfirescu pentru un alt tanar bogat.

Pe lista asa-ziselor iubiri ale "craiului" Duiliu Zamfirescu se numara si o interpreta de opera celebra in epoca, Silvia Montalba, care se spune ar fi incercat sa-l ia cu ea in lume pe junele Duiliu, insa acesta a refuzat oferta.

"Frecventa cele mai cunoscute locuri ale lumii bune, de la gradinile Rasca, Union sau Stavri, pana la restaurantul Hugues sau cofetaria Fialcovski. Scriit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro