Scriitorul Mircea Cartarescu, despre Olivia Steer: "Nu cred ca oameni ca ea trebuie blamati, ci priviti cu tristete"

Scriitorul Mircea Cartarescu, despre Olivia Steer:

Fosta prezentatoare Olivia Steer, cea mai cunoscuta activista antivaccin, a fost miercuri invitata lui Mihai Gadea la "Sinteza Zilei" de la Antena 3, in ziua in care Ministerul Sanatatii a anuntat ca Romania se confrunta cu o epidemie de rujeola si ca trei bebelusi au murit.

acum 93 luni (22 Sep 2016)

Fosta prezentatoare Olivia Steer, cea mai cunoscuta activista antivaccin, a fost miercuri invitata lui Mihai Gadea la "Sinteza Zilei" de la Antena 3, in ziua in care Ministerul Sanatatii a anuntat ca Romania se confrunta cu o epidemie de rujeola si ca trei bebelusi au murit. Sotia lui Andi Moisescu a sustinut ca si-ar vaccina copiii, daca vaccinurile ar fi sigure si nu pline de substante chimice.

Scriitorul Mircea Cartarescu a comentat cazul Olivia Steer, pe pagina sa de Facebook. Cred ca, dincolo de orice, e o femeie curajoasa. Putini ar fi capabili sa suporte uriasul blam public pe care-l suporta ea de ani de zile, de cand sustine unele dintre cele mai nepopulare idei cu putinta cu un zel de posesor al adevarului pur. Cred ca Olivia Steer a avut ghinionul sa intalneasca, in setea ei de adevar, o cauza nedemna de o fiinta ca ea. Nu cred ca oameni ca ea trebuie blamati, ci priviti cu tristete, asemenea celor ce cad victima sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspiratiilor.

Nu cred ca lucrul cel mai bun e sa o zdrobim cu ura (ca orice martir, ea se va bucura de asta), ci sa-i dorim sa iasa, daca va putea vreodata, de sub fascinatia nefasta care-o schimba, dintr-o femeie plina de calitati, intr-o panorama-a desertaciunilor, spune Mircea Cartarescu.

Daca sustii ca americanii n-au pus piciorul pe luna, nu se-ntampla nimic. Dar daca spui ca vaccinurile sunt nocive, oamenii care te cred isi condamna copiii la boli si la moarte", a subliniat scriitorul, pe pagina personala de Facebook. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro